El rei Felip va estar uns dies desaparegut en combat després del contagi de covid-19 d'algú molt proper a ell. El rei va aparèixer via telemàtica amb molt mal aspecte, fins que va passar la deguda quarantena. El monarca ja ha reaparegut en algun acte institucional, però un mitjà, Voz pópuli, es fa ressò d'una imatge de fa uns dies que ha passat desapercebuda.

Durant la inauguració de la darrera cimera euromediterrània de Barcelona, Felip va participar via telemàtica. Però no des d'on és habitual fer-ho, ja sigui el seu despatx oficial i carrincló, carregat de pongos, o alguna zona de Zarzuela destinada a diferents audiències. Aquesta vegada Felip va aparèixer amb una gran pintura a la seva esquena que té un important significat.

felip grafiti2

felip grafiti

Felip (@CasaReal)

Es tracta d'un quadre de l'artista argentina Sarah Grilo, una pintora que va ser molt important durant el segle passat, per ser precursora del figurativisme cubista i que és molt coneguda entre els grafiters per ser la primera que va dur el grafiti a la pintura. Figura clau de l'art abstracte iberoamericà de postguerra, ella i el seu marit, José Antonio Fernández-Muro, van tractar sovint a l'Argentina amb alguns intel·lectuals espanyols exiliats pel franquisme, com Rafael Alberti.

sarah grilo

Sarah Grilo

Curiosa la imatge de Felip davant el grafiti.... és la viva representació de com un quadre de fa moltes dècades és molt més modern que un rei en ple any 2020.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat