Un mes i mig. Aquesta és la part de la condemna que porta complerta Iñaki Urdangarin. Li queden molts dies fins a satisfer el deute de 5 anys i 10 mesos de presó que té amb la justícia espanyola. Mentre molts dubten si efectivament és entre reixes, la premsa indaga quines rutines té el presidiari dins la presó de dones. El Español explica que els privilegis del cunyat del rei Felip són diversos. Com qui tornant de l'estiu es compromet a apuntar-se al gimnàs, Urdangarin s'ha fet posar una bicicleta estàtica, una cinta per córrer i una espatllera per fer abdominals i altres exercicis. Com en un spa però sense la clau de la porta.

urdangarin FC Barcelona GTRES

GTRES

Això no és tot, l'intern podrà cuinar-se la seva pròpia escalivada ja que li han posat uns testos de terra per conrear:  "Ha comenzado en la cárcel una sorprendente afición, el cultivo de verduras y hortalizas. Al ser el suelo de su patio de recreo de cemento, Urdangarin cultiva tomates, pimientos y otro tipo de vegetales en grandes maceteros". Institucions Penitenciàries anuncia que no s'han comprat expressament pel gendre de Joan Carles sinó que són a la presó d'Àvila des que l'anterior pres famós que hi va ingressar, el director de la Guàrdia Civil Luís Roldán, hi conreava bonsais. El pati de ciment de 25 x 7 metres l'ocupa tot sol el primer dels membres de la Família del Rei empresonat en democràcia.

Urdangarin  GTRES

GTRES

Amb aigua i adob, al racó assolellat del pati, Urdangarin fa de pagès i prou ja que, segons el mateix digital "Apenas lee y escribe". No ha solicitado ampliar sus estudios". En Blau ja va fer-se ressò dels companys d'ESADE que van denunciar que li van regalar el títol i el màster. Prefereix córrer dins el poliesportiu de la presó quan les presoneres no hi són, a la sobretaula. Esport, horticultura i religió. La tercera pota de l'exduc de Palma està sent rebre els sagraments de mans del capellà del centre: eucaristia i confessió. 

urdangarin cristina benet xvi gtres

GTRES

La llàstima és que Urdangarin només confiï en la confessió de genolls i a través d'una reixa amb un mossèn. A l'Audiència de Palma quan va ser preguntat per si la Casa Reial o Joan Carles estaven darrere dels negocis corruptes de l'Institut Nóos va xiuxiuejar un "no lo sé, no me acuerdo".

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat