Hem de confessar que, de tot el panorama royal europeu, la protagonista d'aquest article és una de les nostres preferides. Reuneix tota mena d'ingredients que sumen: li van pispar la corona per lleis masclistes i té una vida personal turbulenta i amb tendència al drama. Els seus gustos de parella van fer que es casés amb un escriptor addicte als excessos que va acabar suïcidant-se, i que ara estigui a punt de passar per l'altar amb un xaman nord-americà de planta imponent, Durek Verret. Aquesta pista és clau: parlem de Marta Lluïsa de Noruega, la primogènita de Harald V i Sònia, germana de l'hereu Haakon.

L'amor de la Marta Lluïsa amb el Durek ha estat objecte d'enormes crítiques. L'excentricitat d'ell provocava un terrabastall en una institució classista i poc moderna com una monarquia. Per això van establir la seva residència permanent als EUA, lluny de l'hostilitat escandinava. Sembla que les aigües s'han anat calmant, i per això la parella s'acaba d'instal·lar novament a Noruega. Amb alguns entrebancs i una rebuda no gaire amistosa, però poden dir allò de 'ciutadans de Noruega, ja som aquí'. I estan deixant la seva empremta a Oslo, el seu segell personal. Inconfusibles.

Marta Luisa Durek Verret GTRES
Marta Lluïsa de Noruega i Durek Verret / GTRES

Fa unes hores, la revista 'Elle' en la seva versió noruega celebrava la seva festa d'inauguració de la temporada d'estiu. La parella era una de les més esperades, quan queden dos mesos i mig per al casament, el pròxim 31 d'agost. L'arribada, d'aquelles de girar el coll, tant sí com no, per examinar-los de dalt a baix. Arribaven de bon humor i conscients que arrasarien: en Durek, amb pantalons amples en to verd oliva, una jaqueta de punt amb flors i ulleres de sol gens discretes. Ella, molt més rockera, amb pell de color negre i unes sandàlies amb talons en tons beix.  Tanmateix, no era l'únic calçat que va dur a la festa. També hi havia unes xancletes de color rosa xiclet a la bossa de mà.

Marta Luisa Durek Verret Bunte.de
Marta Lluïsa de Noruega i Durek Verret / Bunte.de

En un moment donat de la nit, la membre de la Família Reial va dir prou i es va activar el protocol platja nòrdica. I així, com reflectim gràcies al diari alemany 'Bunte.de', vam poder veure una estampa estrafolària en un escenari tan classy com aquell, atapeït de gent mudadíssima i superexperta en tot aquest mundillo. Ulls com taronges, sense dubtes. Però ella és així, trencadora. Per cert: la pedicura estava en perfecte estat de revista, no com les urpes de pedida  de José Luis Martínez-Almeida a la seva royal Teresa Urquijo. I una altra cosa: no va pecar amb el vell estereotip escandinau, dur mitjons esportius blancs sota les xancletes. Reina. 

Chanclas Marta Luisa Bunte.de
Les xancles de Marta Lluïsa de Noruega / Bunte.de
Durek Verret Instagram
Durek Verret /  Instagram

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!