A la princesa d'Astúries li venen dies intensos. Després de dos mesos de vacances, aquest dissabte tindrà una prova de foc en el seu primer acte oficial presidint les festes de Covadonga 2018 al primer centenari de la coronació de la Santina. Un acte on li regalaran un mirador amb el seu nom

elionor gtres cotxe

GTRES

Després d'això, Elionor tornarà a l'escola Santa María de los Rosales. Un centre que ja ha hagut de modificar alguns dels seus costums per la borbònica presència. Per exemple amb els àpats, on Letícia ha fet treure els greixos, fregits i dolços, o amb les funcions escolars, on ara ja no es permet gravar cap vídeo on surti la filla dels reis i on els pares dels companys de classe de la nena han de seure per ordre alfabètic per veure les representacions.

Elionor Leticia GTRES

GTRES

El que no li canviaran a Elionor, per molt hereva al tron d'Espanya que sigui, és el temari que haurà d'abordar la princesa en el curs que és a punt de començar. Elionor farà 2n d'ESO, un curs en que s'expliquen els sistemes polítics, la creació de la Corona i figures com Isabel la Catòlica. La filla dels reis sap molt bé què és un Toisó d'Or, però ara també haurà d'aprendre que no es un Toisón de Oro todo lo que reluce i que hi ha altres possibilitats que potser no li hauran explicat a la Zarzuela.

elionor saluda EFE (2)

Efe

La revista Vanity Fair ha consultat diferents experts en educació que recorden que enguany li tocarà a la futura reina estudiar geografia política i episodis concrets de la història d'Espanya: "Sus profesores tendrán que contarle, por ejemplo, en qué se diferencia una monarquía de una república, o una democracia de una dictadura", expliquen a la publicació. Seria curiós saber què escriu Elionor en l'examen quan li preguntin que defineixi què és una república. O millor encara, saber com defineixen monarquia els seus companys de classe. Igual de curiós que saber com expliquen la tria de Franco sobre la seva successió i el pas de la seva dictadura a la monarquia del seu avi Joan Carles.

Joan Carles, Sofia i Elionor -EFE

Efe

"Hacia el final de 2º de ESO todos los alumnos deberían estar más que familiarizados con la historia de la península entre los siglos VIII y XV", expliquen els experts. És a dir, també li tocarà veure l'evolució de les diferents corones que hi havia a la península i saber què era i com es va formar el Principat de Catalunya. Potser el rei Felip, en les seves lliçons sobre el país que regnen, li ha parlat de Ramon Berenguer IV.