Hi ha portades i PORTADES. I no ens referim a les del diari ABC, que ells van a banda amb els seus panegírics patriòtics i sovint, anacrònics. Hi ha les portades que es veuen als quioscos que trien els diferents diaris en la seva edició impresa, però sovint, per saber el que realment passa, cal fixar-se en unes altres portades, les que genera la millor revista que hi ha al país, El juevesHistòriques són les que han dedicat a la monarquia, i novament el rei Felip protagonitza una de la qual tothom està parlant aquesta setmana.

felip gtres

GTRES

El Jueves fa una cosa molt ben feta que és, a banda de la portada que trien pel número setmanal, plantejar d'altres opcions que ben bé podrien haver estat les escollides. Les altres portades que es veuen en pàgines interiors, just en les primeres pàgines, que mereixen per dret propi ser destacades. I ho han tornat a fer. Aquest és el número d'aquesta setmana. L'actualitat als Estats Units, amb les protestes després de la mort de George Floyd, mana:

portada el jueves

Però si girem full, ens trobem amb una altra peça meravellosa, obra del dibuixant Guille Martínez-Vela, Guille. Està dedicada a l'ingrés mínim vital aprovat pel Govern per fer front a la difícil situació fruit d'aquesta pandèmia. En ella es veu una mare amb un fill petit i en braços, un nadó, davant de tres personatges com el rei Felip, i els ex presidents del govern espanyol, Felipe González i José María Aznar. El trio la, la, la etziba, a l'uníson i indignats, la mateixa frase: "¿Qué se ha creído que es? ¿Consejera en una eléctrica?". Senzillament brutal:

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat