La princesa Elionor ja ha tornat a casa per Nadal, com els torrons. De moment, però, com acostuma a fer la Casa Reial espanyola, ni rastre de la filla gran de Felip i Letícia. Fa dies que va tornar a Zarzuela, però encara ni se l'ha vist. Ni a Madrid ni, per descomptat, a l'internat de Gal·les on està estudiant. 

Ni una sola imatge d'aquests mesos des que va arribar al UWC Atlantic College, exceptuant el dia que va arribar. No així les seves homòlogues a les monarquies europees, que no dubten en aparèixer i mostrar-se com joves compromeses en diferents activitats que es fan a l'escola.

elionor aeroport

Elionor, en el moment de marxar cap al UWC Atlantic College de Gal·les / @CasaReal

Veurem quin serà el primer acte on tornarem a veure-la i veurem si apareix, com es diu, al costat de Felip i lluny de la seva mare Letícia, que es troba al Senegal per inaugurar l'Institut Cervantes. El que sí sabem és que ara per ara, Elionor, i sobretot, els seus pares, estaran molt pendents d'ella el pròxim 5 de gener.

Per veure què li regala al seu avi Joan Carles, que aquell dia celebra el seu 84è aniversari? No. Pel seu retorn a les classes, abans de reis, ja que a l'internat de Gal·les reemprenen l'activitat escolar aquell cap de setmana? Tampoc. El 5 de gener, del que hauran d'estar molt pendents és de les xarxes socials i d'una pàgina web d'un mitjà belga, Het Nieuwsblad.

podcast

La princesa Elisabet de Bèlgica

Segons avançava Vanitatis, aquell dia la princesa Elionor serà la protagonista d'un podcast que se centrarà en la figura de l'hereva espanyola, abordant la seva infància, el seu present i el seu futur, però també, "algunos de los problemas familiares que están condicionando su formación".

El citat mitjà belga ha preparat una sèrie de sis capítols que han publicat amb l'explícit títol de Sang reial. Sis capítols dedicats a alguns dels joves prínceps i princeses europeus, que han encetat aquesta setmana passada amb la figura de la princesa Elisabet de Bèlgica. I dimecres vinent, la protagonista serà la princesa Amàlia d'Holanda.

amalia holanda

Amàlia d'Holanda / Instagram

Després d'ella, Aiko del Japó, Íngrid Alexandra de Noruega, la princesa Elionor i el príncep George per acabar la tongada. Un podcast que ja està gravat i que segons la revista, "les aseguramos que no tiene desperdicio. Aunque aún no se puede escuchar, sí nos han hecho llegar el guion y promete mucho, porque no solo abordará la figura de Leonor, sino también el contexto familiar".

leonor 1 efe

Elionor / Efe

Com bé explica Vanitatis, l'autor del podcast és un mitjà belga, amb l'expert en reialesa Wim Dehandschutter, i evidentment, es presenten similituds entre la situació a Bèlgica i a Espanya. Una anàlisi que es presenta al començament del capítol, en un fragment on es parla "de las tensiones en cada país, con el conflicto entre las zonas de habla flamenca y las zonas de habla francesa en Bélgica y el conflicto catalán aquí".

No és l'únic punt que comparen entre Espanya i Bèlgica, entre la princesa Elisabet i Elionor. També comparen els escàndols protagonitzats per l'avi de la princesa belga, el rei Albert, amb la recent paternitat de Delphine Boël reconeguda recentment, i les polèmiques en aquest sentit sobre Joan Carles.

juan carlos y alberto de belgica

Els reis Albert de Bèlgica i Joan Carles, riures i confidències / GTRES

El podcast parla de l'avi de la nena, i dels pares, i com es van conèixer i enamorar, rescatant la frase de Felip de "yo os digo con convicción que Letizia es la mujer con la que quiero compartir mi vida y formar una familia".

Però els aspectes menys amables tindran força presència, com "la pérdida de credibilidad y confianza que ha sufrido el rey Juan Carlos en los últimos años o el rifirrafe que protagonizaron la reina Letizia y la reina Sofía en la Pascua de 2018, a las puertas de la catedral de Palma".

elionor galicia de la ma felip LP

Elionor, amb els seus pares, Felip i Letícia / GTRES

També es diu, en el podcast dedicat a les princeses, que "Seamos honestos: si alguien inventara el principio de la familia real hoy sería declarado loco". Doncs això.