Mui Kitchen és, més enllà d'EN Blau, un dels millors portals gastronòmics dels VIPs. Allà et pots informar de les menges de Victoria Federica, dels abundants plats que cata Joan Carles o dels plats vetats per la Reina Letícia. Però tranqui, perquè a EN Blau et mantenim informat de tot també. Després de revelar-se el plat favorit d'hivern de Leti, el qual consisteix en una calentona sopa d'espinacs -com la de Popeye-, ara surt a la llum el plat predilecte de la reina d'Espanya quan arriben la primavera i l'estiu. En aquesta època de calor no es prenen ni purés ni sopes a Zarzuela, sinó que, com la resta de mortals, s'aposta per plats frescos i alhora molt saludables.

Letizia Angola vestit efe
Letícia Angola vestit efe

Per tant, tal com relaten a la susdita revista, el plat d'estiu preferit de Sa Majestat La Reina Letícia no és cap altre que un combinat d'aquells que fa goig. En un mateix plat, els xefs de Zarzuela preparen salmó a la planxa acompanyat d'amanida verda (composta per creixen, enciam i espinacs), cogombre, ceba i cigrons. Tot això, acompanyat d'una saborosa vinagreta elaborada amb oli d'oliva, all i vinagre. Molt molt bo. Tan bo que aquest plat no ha de ser per a Leti sola. Doncs és sabut que la mama d'Elionor i Sofia marca el compàs gastronòmic a Zarzuela i que allà es menja el que ella dicta. Felip VI obeeix les ordres culinàries de la seva dona i menja molt similar a ella i a les seves filles. És per això que els quatre gaudeixen d'un estat de salut envejable i únic.

Amanida verda Hogarmania
Amanida verda Hogarmania
Salmó a la planxa Bonviveur
Salmó a la planxa Bonviveur

Els plats vetats a Zarzuela

El verd, el peix blau i la carn blanca són aliments molt típics a la monarquia espanyola. Els royals de Zarzuela solen menjar una dieta mediterrània, pràcticament al 100% menys un dia a l'any. Es tracta del Dia de Reis -que per a Elionor i Sofia és cada dia-, ja que Jesús Ortiz, pare de Letícia, té permès acudir a Palau amb un tortell de Reis, el qual pot portar, a diferència dels altres 364 dies de l'any, ingents quantitats de sucres i edulcorants. Però com a tònica, ni parlar-ne de sucres: és per això que, dos dels plats que antany més agradaven a Felip, no entren a Zarzuela ni fart de vi. Es tracta dels panetes de Jaén i els bunyols de carbassa.

Panetes de Jaén Cuinant entre oliveres
Panetes de Jaén Cocinando entre olivos

A Gal·les també es menja sa

Una de les múltiples raons per les quals Elionor i Sofia han estat derivades a Gal·les a estudiar el Batxillerat és pel menjar. L'UWCA Atlantic College és dels pocs que garanteix uns àpats 100% saludables (gairebé) tots els dies de l'any. És d'aquesta manera com Letícia controla la dieta que pren ara Elionor i que prendrà, a partir de la pròxima tardor, Sa Altesa Reial La Infanta Sofia de Borbó. I és que ja han estat diverses les vegades que s'ha filtrat el menú del menjador de l'internat gal·lès. És un menú pijo i alhora molt healthy: consisteix en una exquisida mussaca de be amb formatge feta i nou acompanyada d'una amanida grega que conté tomàquet, cogombre, pebrot i ceba vermella. Tot això amb un tercer plat molt saborós i totalment green: carbassó rostit amb llimona i cuscús integral. Per a rematar, una peça de fruita. Letícia està molt orgullosa de com li han sortit les seves filles: igualetes a ella.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by UWC Atlantic (@uwcatlantic)