Una de les millors sèries que mai s'han fet a la televisió es de fa poc i és una obra mestra. És obra de Peter Morgan, la protagonitzen les majestuoses Claire Foy i Olivia Colman i si no l'han vist, ja triguen en fer-ho. La tenen a Netflix, els fans estan pendents de l'estrena de la cinquena temporada i té aquesta meravellosa careta d'entrada. Ladies and gentlemen, tothom dempeus quan es parli de la Reina Elisabet II d'Anglaterra, o el que és el mateix, tothom dempeus amb The Crown:

Pel que sembla, a Buckingham no acaba d'agrada veure's les vergonyes públicament i que milions d'espectadors sàpiguen com se les gasta la reina o el caràcter tou que té el príncep Carles. Però no han tingut més remei que posar-s'hi fulles. Però ara, els que poden començar a tremolar per com sortiran retratats en una ficció televisiva basada en fets reals, i tan reals, són els membres d'una altra família reial. La monarquia, si més no, a la televisió, està de moda. I som molts els que comptem els dies perquè es faci realitat un projecte que acaba de veure la llum: una sèrie sobre el rei Joan Carles. De moment, l'únic que s'ha vist a Espanya és algun producte grotesc, gairebé paròdic, amb Juanjo Puigcorbé fent de rei emèrit o amb Amaya Salamanca fent de Letícia. Un esperpent:

Però ara per fi, algú s'ha decidit a fer un producte amb cara i ulls, tal i com informa el diari El País, i del que se'n fa ressò Pilar Eyre. Perquè The Mediapro Studio està treballant amb Javier Olivares, creador de l'aclamada ‘El Ministerio del Tiempo’, en un ambiciós projecte semblant a The Crown, però a l'espanyola, amb els Borbons com a protagonistes, i amb un “toque berlanguiano”, segons els seus responsables. Una bomba que ha confirmat la millor periodista de crònica blava que hi ha en aquest país:

tuit eyre

Pendent encara de canal o plataforma d'emissió, en fase de desenvolupament, sí que estan planificades tres temporades d'un projecte, El Rey, que conté una biografia de Joan Carles i el país que va regnar, i acabant, de moment, amb els fets que l'han dut a sortir per potes d'Espanya i amagar-se a Abu Dhabi: "los últimos acontecimientos en torno a su figura han contribuido a que haya un interés todavía más diverso y transversal del que tenía antes, cuando solo era una figura institucional”.

joan carles felip GTRES

Joan Carles i Felip / GTRES

Expliquen els responsables al citat mitjà que va ser justament la publicació fa uns mesos de la novel·la Yo, el Rey de Pilar Eyre la que va ampliar les ambicions inicials fins transformar la idea original en un drama en tres actes, amb 10 o 12 capítols cadascun, composats per “una ascensión que fue muy dura, un auge en el que todos los españoles éramos juancarlistas y un shock final, al constatar lo que no quisimos ver”. I tot, gràcies a Eyre: "Me encontré en sus páginas una mina de oro, una joya narrativa", diu el director i guionista d'un projecte que promet ser, des d'ara, la sèrie més esperada dels darrers temps a Espanya. Yo, el Rey, doncs, convertida en sèrie.

libro eyre

Frisem per veure com retraten Joan Carles o el seu fill Felip. Però també hi haurà, és clar, les moltes dones que han sortit a escena els darrers temps, des de la seva dona Sofia, fins les seves amants: "solo aparecerán las que se conocen de forma objetiva y documentada. No habrá amarillismo. Pero sí estará el asunto de Bárbara Rey". O Corinna, donant peu a una trama “sobre lo que le ocurre a un hombre mayor cuando se enamora de alguien más joven y quiere cambiar el mundo”. I, només faltaria, Letícia, “una mujer con carácter, que asume y cumple, pero que no consiente algunas reglas del juego”.

barbara rey sabado deluxe   telecinco

Bárbara Rey / Telecinco

corinna joan carles EP

Joan Carles i Corinna / EP

leticia mira sofia GTRES

Letícia i Sofia / GTRES

Vagin fent provisions de crispetes... les necessitaran. A Zarzuela, però, que vagin encarregant calmants i tranquil·litzants.