"A veure, va, aprofita que és l'últim dia, home! No et quedis res a dins". Són paraules de l'Helena Garcia Melero al Tot es mou d'aquest dimecres. A qui li ha dit? A la interlocutora que tenia asseguda al davant al sofà, la meravellosa Pilar Eyre, que feia la darrera col·laboració, pel que sembla, abans de les vacances. I Pilar Eyre ha aprofitat... Vaja si ha aprofitat. Ha explicat tot el que sap, regalant com sempre als espectadors una conversa imprescindible entre ella i l'Helena sobre el passat, el present i el futur dels Borbons.

tem
Pilar Eyre i Helena Garcia Melero / TV3

La periodista i escriptora catalana ha posat l'accent especialment en l'hereva, la princesa Elionor, de qui cada cop es van sabent més coses, i de qui cada cop es van revelant més informacions tot i l'hermetisme i la ferma intenció de la seva mare Letícia de mantenir a la nena en una bombolla. Però la nena és a punt de ser major d'edat. A finals del proper mes d'octubre la filla de Felip i Letícia bufarà 18 espelmes, i ho farà de ple en la seva formació militar en una acadèmia de Saragossa, on haurà de compartir habitació amb d'altres cadets, i per la qual ja s'està posant a punt amb una rutina d'exercicis preparatoris per la prova d'accés que riu-te'n tu de la pauta que segueix la seva mare per tenir els braços fibrats i musculats com els té.

Letícia i Elionor a Palma EFE
Letícia i Elionor / Efe

Veurem també si a l'acadèmia coneix un company de curs amb qui salten espurnes, i no per disputes, sinó perquè s'encengui la flama de l'amor. S'enamorarà Elionor d'un soldadito español que comparteixi formació militar amb ella? O continuarà bebiendo los vientos pel jove brasiler corpulent, morè i amb barba, de nom Gabriel, de qui fa poc Telecinco va mostrar noves imatges acariciant-li el braç? "Este gesto nos resulta llamativo, la imagen de la mano de un compañero sobre el hombro de Leonor. Revela familiaridad, sobretodo teneniendo en cuenta que en el acto estaban presentes observándolo todo los reyes Felip y Letizia", deien a Telecinco. 

Novio brasileño Leonor, Telecinco
Nòvio Elionor, Telecinco
Nòvio Elionor mà a l'espatlla Telecinco
Nòvio Elionor, Telecinco

El nòvio brasiler ha sortit com veuen, borrós, i passant com de puntetes. Però això s'acabarà el 31 d'octubre. Aquell dia la princesa serà major d'edat, i a jutjar per les paraules d'Eyre, que es vagi calçant. Parlant que aquest serà el darrer estiu en el qual "participará toda la familia real" abans que la filla petita marxi a Gal·les i la gran a Saragossa, Eyre diu: "A nosotros... bueno, quizás revelo algo que no tendría que hacerlo..., pero hace un par de semanas Casa Real se puso en contacto con medios de comunicación, con una nota amable, cariñosa y simpática, recordándonos que Leonor es todavía menor de edad, y que había ciertos temas, noviazgos, ligues, que estaba protegido, no por censura, sinó por ser menor de edad". Però Eyre avisa: "A partir del 31 de octubre protagonizará muchas portadas, ella, sus novios presuntos, supuestos, reales e irreales". "S'obrirà la veda", diu la Melero de manera molt gràfica.

Que Elionor i els seus pares gaudeixin d'aquest estiu, que a partir de la tardor, a Zarzuela ja saben que veuran molt a l'hereva a les portades.