Elionor té disset anys, camí de divuit. La filla de Letícia i Felip arribarà a la tardor a la majoria d'edat, i ho farà en ple primer curs de la seva formació militar, a l'acadèmia de Saragossa on ingressarà el pròxim 17 d'agost i per la que ja s'està preparant a consciència, fent un planning exhaustiu i seguint una rutina intensa d'exercicis que riu-te tu de la que segueix la seva mare Letícia per tenir un cos tan fibrat. Quan l'hereva aterri a l'acadèmia militar, haurà de compartir, probablement, habitació amb d'altres cadets. Intuïm que la decoració que tindran serà austera i sense massa elements decoratius: els llits, alguns prestatges o guixetes on deixar el petate, potser una taula-escriptori i para de comptar. El que de moment se sap és que els alumnes són allotjats en camarots amb capacitat per dues, quatre i fins a dotze persones.

leonor felipe militar
Felip i Elionor, envoltats de 'soldaditos españoles' / GTRES

Si fa no fa, similar al que tenia a l'internat de Gal·les on va estar estudiant el batxillerat internacional fins fa unes setmanes. A l'UWC Atlantic College compartia cambra amb tres companyes d'altres països, una habitació juvenil i funcional, amb escriptori i un petit lavabo, tal i com descriuen al portal El mueble. L'esmentada publicació, però, fantasieja amb com és l'habitació on Elionor fa la seva vida d'adolescent a palau, com s'imaginen que és el dormitori de Zarzuela on la filla dels reis es passa bona part del seu temps. I pel que expliquen, és propi d'una princesa... sí..., però d'una princesa de conte del segle XVIII. Fifi i hortera, amb alguns detalls anacrònics poc propis d'una jove de gairebé 18 anys en ple 2023.

portada leonor
Letícia, Elionor i Felip / @CasaReal

Basant-se en la seva imatge pública, en els seus looks anticots i en com es manifesta la jove, "podamos adivinar sus gustos a nivel estético y decorativo. ¿Cómo podría ser la habitación juvenil ideal de la princesa Leonor?". Mentre la seva germana petita "se ha decantado por un estilo más bohemio y natural", pinten Elionor com el que és, algú de tall "más clásico, ya sea por sus gustos personales u obligada, en cierto modo, por el protocolo que exige su rol institucional". I com se la imaginen? En una habitació elegant i delicada... i amb un llit amb dosser, d'aquells dels castells i palaus de conte, amb princeses que no poden sortir d'allà i fan una trena llarga per escapar per la finestra, tipus Rapunzel... "habitaciones románticas como la que imaginamos para la princesa Leonor", combinant-la amb un arrambador blanc a la paret pintada de color crema: "Siguiendo esta estética delicada, nada mejor que unas cortinas de gasa a modo de dosel con algún bordado o detalle especial, muy femenino y atemporal".

zarzuela
Felip i Letícia, a les portes de Zarzuela / @CasaReal

Falta la cirereta del pastís: coixins amb "pinceladas azules a modo de contraste. Es el color de sus ojos y un tono significativo para ella", amb, atenció, "un remate de volantes", combinat amb "un plaid a los pies de la cama" i davant de la taula de l'escriptori, "una bonita silla de ratán natural barnizado"... Mare meva... Només falta que quan faci el trasllat a l'acadèmia militar, vagin a la porta de Zarzuela uns lacais amb una carrossa daurada on posar els mobles per dur-los a Saragossa.