Letícia fa aquest dimarts 48 anys. Camí de la cinquantena, la reina té pocs secrets i això fa que Jaime Peñafiel, un dels seus crítics, li envia una felicitació carregada de retrets. Ho fa al digital República.com: "Letizia ha cambiado de “ordinary people” a consorte real, pero no de carácter, cada vez más autoritario incluso con sus hijas a las que está educando sin permitir expresarse con libertad".

leticia elionor sofia sol GTRES

Letícia organitza les nenes, GTRES

Però també és falsa: recorda que es va casar pel civil amb el seu primer marit i amb Felip per l'església. L'explicació? “Porque cuando conocí a Felipe.... vi La Luz”.Me gustaría saber y a ustedes supongo que también, qué entiende Letizia por “La Luz”. Una farsa més ja que Letizia Ortiz era republicana i atea.

leticia felip eivissa GTRES

Letícia mira enrera el seu passat, GTRES

Falsa amb el marit, autoritària amb les filles i amb el sogre? "Letizia más feliz que un ocho después de haber conseguido echar de Zarzuela al suegro que tanto “quería” y tanto la “quería”. Ella és qui va empényer Felip a fer fora d'Espanya el rei per corrupció. 

leticia petó joan carles GTRES

El petó de la traïció, GTRES

Peñafiel no reconeix cap mèrit de la reina i per això la felicitació sembla una venjança. Peñafiel, als 88 anys, no està clar quants més aniversaris de Letícia podrà celebrar.

 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat