Hi ha una guerra soterrada entre cronistes de la Casa Reial. Jaime Peñafiel, Pilar Urbano, Mariàngel Alcázar o Pilar Eyre són experts en borbons però competeixen pel mateix, i no acostumen a portar bé que un altre se'ls avanci. Eyre porta mesos donant exclusives de les que fan parlar: la filla extramatrimonial de Joan Carles, el fill bastard d'Alfons XIII o la relació entre la reina Sofia i Alfonso Díez.  Ara que la mateixa Eyre revela que el vidu de la duquessa d'Alba ja no sovinteja l'amistat amb l'emèrita surt Peñafiel a qüestionar Eyre. I el més lleig, sense citar-la. 

jaime peñafiel  GTRES (3)

GTRES

Comença la seva columna a El Mundo amb un "querido Alfonso Díez" que ja fa preveure per on aniran els trets. I escriu "La irrupción en su vida de un rumor que le implicaba sentimentalmente con una grandísima señora por la que siempre ha tenido y tiene la mayor admiración y respeto, en la distancia, le afectó profundamente. De tal manera, que tuvo que acudir a la Clínica Rementería, muy cerca de su domicilio. El motivo, un fuerte derrame en el ojo izquierdo a causa de la subida de tensión producida por el disgusto de la noticia. "Siempre he tenido horror a los chismes. Y éste es de tal calibre que no me es posible ni desmentir", me confesaría." Per no citar ni cita Sofia de Grècia.

reina sofia alfonso diez gtres

GTRES

Peñafiel té les seves dèries. A la mateixa columna acusa Pablo Iglesias d'anar als Goya millor vestit que a la recepció del rei Felip. A Zarzuela hi va anar com a tercer líder polític més votat sense americana ni corbata. "Por su aspecto en la gala de los Goya, ha querido demostrar que ésta se merece más respeto, en el atuendo, que la Casa Real. De todas formas, tal parecía un camarero en una boda de tercera".  

pablo iglesias goya  EFE

EFE

Peñafiel on fire. Assot de Letícia, de Podemos i dels seus companys de professió.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat