Normalment, quan els reis van amunt i avall voltant per la geografia espanyola, acostumen a donar-se banys de multitud. Sovint, els palmeros de les espanyes perden el nord per fer-los-hi una foto, o fins i tot, si se salten el protocol, per acostar-se molt a ells, tocar-los i fer-se selfies amb els monarques i la resta de la família reial. Quan Felip i Letícia tenen alguna visita oficial, la imatge que es troben una vegada i una altra és una mena de recreació de Bienvenido Mr. Marshall, amb veïns sortint al carrer per dir-li a la reina i al seu marit "guapos!" i coses per l'estil.

letizia saluda
Letícia i Felip, saludant / GTRES

Però en algunes ocasions, el que s'han trobat no han estat únicament elogis, floretes i apassionats borbònics. De vegades s'han trobat amb una resposta contundent per part de la ciutadania, bé sigui en forma de disconformitat republicana pel fet que en ple any 2023 encara tinguem una cosa tan anacrònica com reis, cosa que es troben les vegades que trepitgen Catalunya, bé en forma de petició, amb diferents manifestants clamant perquè a Espanya la cosa funcioni com hauria de funcionar.

letizia saludan
Felip i Letícia / @CasaReal

Com els acaba de passar en una recent visita, precisament a terres de Letícia, a Astúries. Els Borbons han anat fins a Avilés amb motiu de l'entrega dels premis Innovación y Diseño. I els que veritablement han estat innovadors han estat alguns càntics que els hi han dedicat als monarques un grup de manifestants concentrats a la plaça del Niemeyer. Un grup d'uns dos-cents treballadors de centres sanitaris que protestaven com a motiu de reivindicar millors condicions de feina. El seu objectiu?: fer saber als reis que es necessita contractar més personal per garantir qualitat assistencial i treball digne. Entre els manifestants, infermeres, tècnics en cures auxiliars d'infermeria o zeladors.

DL u527427 001
Felip i Letícia / GTRES

Aquí es veu a Felip i a Letícia tan panchos, somrients abans de veure el clam que s'ha format a Avilés. I el que dèiem: s'han cridat consignes amb rima que eren tota una declaració d'intencions: "No queremos premios, queremos derechos" o la que ha fet més fortuna entre els manifestant, "Letizia, compañera, tu madre era enfermera". Un missatge directe als sentiments de Letícia, complementat per una pancarta que no oferia lloc a dubtes, fent referència a la vida laboral de la mare de la reina, Paloma Rocasolano, que va exercir la infermeria durant molts anys.

pancarta
La pancarta que ha llegit Letícia a Avilés
Paloma Rocasolano Leticia GTRES
Letícia i la seva mare Paloma Rocasolano / GTRES

El grup de manifestants ho tenia claríssim, i amb rimes com les de l'esmentada pancarta, han volgut deixar clar "el gran cabreo que tenemos". A veure si Letía fa cas o si li llepa un peu la pancarta, per molt que hagin recordat el passat professional de  la seva mare.