Fins fa uns anys, abans que la reina Letícia arribés a Zarzuela, la corona espanyola respirava tranquil·la. Els escàndols protagonitzats per Joan Carles no suposaven cap problema, ni embolics de faldilles ni polèmiques sobre omplir-se les butxaques: amb amagar la brossa sota la catifa i mirar cap a una altra banda, en tenien prou. Però amb l'asturiana, la cosa va canviar. No és que Letícia sigui una tarambana com el seu sogre o com el nebot del seu marit, Froilán, però pel que fa a estar tranquils, no massa. La reina, des que va arribar i va començaar a manar i a dir com volia que es fessin les coses a partir d'ara, va sacsejar alguns departaments de la Casa Reial, com per exemple, el de protocol.

DL u441570 029
Elionor i Letícia / GTRES

Poc amiga de convencionalismes, si Letícia vol fer o dir una cosa, la fa; si vol corregir en públic el seu marit i posar-li cara de fàstic, ho fa; si vol fer indicacions de què han de menjar les seves filles, truca a l'escola; i si vol saludar a tot quisqui i saltar-se el protocol, no dubtin que se sortirà amb la seva. De proves fefaents n'hem tingut a cabassos. I ara, qui sembla que segueix les passes de la seva mare és la princesa Elionor.

elionor
Elionor / GTRES
elionor2
Elionor / GTRES
elionor3
Elionor / Casa Reial

L'hereva té als de protocol amb la mosca al nas perquè també és amiga de mostrar bona cara i mirar de sentir-se més propera a la ciutadania del que fa el seu pare, que sembla que s'hagi empassat un pal, de com de tibat va per la vida. Hi ha qui veu en Elionor una jove que també fa front a anys i panys de protocols establerts i de regles de comportament que se salta a la torera. Però ja se sap que els testos s'assemblen a les olles. I en això ha sortit a la mare. Què és el que treu la son als que vetllen per seguir la normativa a palau? La seva tendència, quan hi ha públic massiu, quan hi ha molta gent esperant a saludar-la i quan hi ha molts ciutadans que volen tenir-la de prop, a acostar-se molt a ells i, tal i com diu algun mitjà, "permitir que personas extrañas se acerquen a ellas para darse la mano y pedirles tomarse fotografías con ellos".

DL u521009 038
Felip, Elionor i Letícia / GTRES

Felip, tibat com un titot mentre la seva dona i la seva filla no dubten en estrényer la mà d'una nena i d'una dona. Un codi de seguretat imposat per la reialesa des de no se sap quan i que Elionor trenca sovint, cosa que no agrada el cos de seguretat que cada vegada que la veuen acostar-se a les masses, massa a prop, es posen dels nervis... No sembla, però, que la princesa tingui intenció de deixar de fer-ho... tot el contrari. I bé que fa. Ja que la monarquia espanyola és una institució anacrònica, com a mínim, ja que la ciutadania els hi paga tot i viuen a cuerpo de rey, i mai més ben dit, que els hi ho agraeixin en persona i s'acostin als fans quan fan cua durant hores per tenir-los de prop.