Els reis Felip VI i Letícia van celebrar aquest any els seus 20 anys de matrimoni. El 22 de maig de 2004, els llavors prínceps d'Astúries es van casar a la Catedral de l'Almudena a Madrid. Un dia en què va fer acte de presència una intensa pluja que escenificava l'ambient tèrbol que es vivia en l'entorn de la parella.

Joan Carles I i Sofia no volien una plebea, divorciada i neta d'un taxista en el seu exclusiu cercle. I tampoc no era del seu grat presència dels Ortiz i els Rocasolano. Els ara reis emèrits veien a la família de Letícia com un clan desestructurat i mancats de maneres, i aquests temors es van confirmar en el mateix casament. A més, existien enfrontaments degut després que Jesús Ortiz hagués abandonat Paloma Rocasolano, els pares de Letícia, per anar-se'n amb una dona més jove. Unes tensions que es van fer patents quan Jesús va acabar a cops de puny amb l'avi matern de la núvia, Paco Rocasolano.

Mal ambient des d'abans del casament

Jesús Ortiz va ser convidat amb condicions a causa que havia trencat amb Paloma Rocasolano i refer la seva vida amb Ana Togores. La monarquia no volia arriscar-se a una batussa entre l'ex i la nova parella, pel que van convidar Jesús, però no Ana. Tanmateix, no van calcular bé la tensió amb la família Rocasolano, que no es limitava a la que hi havia entre l'ex i  la nova xicota, el que va portar a un enfrontament inevitable.

Jesús Ortiz Ana Togores GTRES
Jesús Ortiz Ana Togores GTRES

Paco Rocasolano, pare de Paloma i avi de Letícia, tenia sentiments trobats entre l'alegria per la seva neta i el ressentiment cap a Jesús per haver abandonat la seva filla. Malgrat les seves emocions, va decidir gaudir de l'esdeveniment. Va començar a ballar amb comtesses, duquesses i princeses reals, el que tots van trobar divertit, excepte Letícia, que va sentir vergonya i va demanar al seu cosí que s'emportés l'avi.

Jesús Ortiz i Paco Rocasolano acaben a cops de puny

L'avi Paco, molt enutjat perquè li havien tallat la diversió, va tornar a l'hotel on s'allotjava la resta de la família. Allà es va trobar amb Jesús, que encara estava enfadat pel menyspreu envers Ana. Segons l'experta en la monarquia Pilar Eyre, hi va haver una "topada" i fins i tot "cops de puny" entre ells. Aquest incident va reforçar la percepció dels reis Sofia i Joan Carles I sobre la família de Letícia.

L'enfrontament entre Paco i Jesús va ser la culminació de la tensió que s'havia acumulat entre les dues famílies. Aquesta baralla va reforçar els conflictes i les divisions que han envoltat la unió de Letícia i Felip des del principi.