Des de fa temps, la relació de Letícia amb la seva família política ha estat molt polèmica. La reina sempre ha estat la principal sospitosa d'allunyar els borbons del primer pla de la monarquia, en considerar que alguns d'ells eren perjudicials per a la monarquia. I de la mateixa manera, s'ha encarregat personalment de desvincular Elionor del llinatge Borbó. No vol que la princesa es relacioni amb els seus cosins, ni les seves ties, ni tampoc els seus avis paterns. La reina sempre ha volgut protegir a la seva filla i el seu futur regnat, desvinculant-la de tot el que faci olor de corrupteles i comportaments qüestionables. És per això que, durant anys, no hem vist a Elionor  compartint espai físic amb gairebé ningú de la família del seu pare.

Malgrat això i per a molèstia de Letícia, Elionor sí que ha coincidit amb alguns d'ells en els últims temps. Sense anar més lluny, el passat 31 d'octubre, amb motiu de la festa del seu 18 aniversari, dia en què també va jurar la Constitució. Aquell dia Letícia (i Elionor) no van tenir més remei que convidar a tots els borbons a la festa. I hi va haver poques absències.

leonor jura constitucion gtres
leonor jura constitucion gtres

Victoria Federica sí que fa el paperot

Una d'elles va ser Victoria Federica. La jove, que continua treballant per ser influencer, sempre ha deixat clar la seva relació amb la seva cosina o amb els seus oncles és pràcticament nul·la. Tanmateix, Vic li va enviar un missatge a Elionor per la seva majoria d'edat i per la jura de la Constitució. A més, li va dedicar una publicació a les xarxes socials. "Avui és un gran dia per a tu i per a Espanya, estic segura que arribaràs a ser una gran reina. Em sento molt orgullosa de tu. Feliç aniversari!", va escriure Victoria Federica. La jove és conscient que en el futur pot ser que necessiti algun favor i prefereix fer el paperot de la gran cosina per salvaguardar-se.

victòria federica gtres
victòria federica gtres

Pablo Urdangarin trenca amb la família reial

Els altres dos cosins que tampoc no van assistir van ser Juan i Pablo Urdangarin. Ambdós van al·legar compromisos professionals. I encara que Juan també li va enviar un missatge a Elionor, de Pablo no va saber absolutament res. La relació entre ells és inexistent. Fa més d'un any que no s'envien missatges ni es truquen.

Pablo considera que Letícia i Felip van contribuir al judici públic i a l'ostracisme de la seva família quan va esclatar el cas Nóos, en expulsar Iñaki i Cristina de la família reial. I també a bona part de l'odi que van generar a Espanya. I això ha generat un profund ressentiment en ell cap als reis i cap a la institució monàrquica en el seu conjunt. I també cap a Elionor, que veu com la rèplica de la seva mare. Així mateix, Pablo ha deixat clar a la Casa Reial que no està disposat a reconciliar-se ni a reprendre la relació amb ells llevat que hi hagi una disculpa pel tracte que considera injust cap a la seva família.