La crònica de la gran festa d'aniversari de Joan Carles a Abu Dhabi encara batega. Hi ha molta teca sobre el primer conclave borbònic de 2024, celebrant l'onomàstica com si fos un festival d'El Turronero. Molt de folklore, costumisme i caspa; però també substància pel que fa a les relacions familiars, actituds i comportaments dels citats a la residència del patriarca Borbó als Emirats Àrabs. L'armador Pedro Campos, company de regates i amfitrió quan visita Sanxenxo, li va muntar un festival en el qual, tret de Felip, Letícia, Elionor i Sofia, hi van ser gairebé tots. Fins i tot amb algun fitxatge extern, a la manera de regal sorpresa. D'un gust reprovable, per cert, si més no a ulls de Zarzuela. Un dels convidats va tornar a deixar en evidència que no suporta a la futura reina d'Espanya, la seva cosina, la princesa Elionor. Tampoc a l'actual reina, malgrat que es van trobar al famós dinar del sacrifici de Letícia per l'aniversari de la infanta Elena. Parlem de Pablo Urdangarin, tot un expert esquivant els inquilins de Zarzuela, mentre que és capaç de tot quan parlem de la resta de parents.

El sempre modèlic Pablo va ser un dels que van rebutjar la invitació d'Elionor per la majoria d'edat, perquè s'estimava més anar a veure la xicota a Múnic, que està d'Erasmus. Sí que va tornar ben de pressa per altres qüestions, es nota l'aversió. Marxar de viatge per passejar de la maneta per mercats de Nadal i donar-te escalforeta sota el nòrdic no sembla prou important per passar de la futura reina del cotarro familiar. Aquí i en la Xina Popular i republicana. En Pablo la té clavada pel que va passar amb Letícia i els seus pares pel Cas Nóos, i Elionor no deixa de ser una prolongació de l'asturiana, ara més feble que mai per l'escàndol Jaime del Burgo. Una situació propicia per continuar acarnissant-se i humiliant-les.

Leonor jura la constitución con Letizia efe
Elionor i Letícia / EFE

En Pablo no va presentar-se sol a Abu Dhabi, no. Malgrat que no quedi reflectida la seva companyia a la celebració, com ara a les imatges que publica la revista '¡Hola!' en exclusiva, hi havia un cromo inesperat. En Pablo i la xurri, la Johanna Zott. Una presentació en societat a tot drap, però mig silenciada. Per què? Òbviament perquè fa mal. No només evita a Elionor, és que d'alguna manera també oculta a la seva parella. Cordó sanitari total. La revista ho revela com qui no vol la cosa, durant un paràgraf on tracten l'aparició del pastís d'aniversari: una cursileria, per cert, que l'emèrit talla amb una espasa, com si fos un banquet de noces. Bé, clar, hi havia vi, pernil i 'Los del Río'. Tampoc podríem esperar floritures i modernitats. "Las hijas de don Juan Carlos se ocuparon de sacar la tarta, con cobertura de ‘fondant’ y su escudo de armas, ocultando una fotografía suya a bordo del ‘Bribón’. La infanta Elena acudió con sus dos hijos, Felipe y Victoria de Marichalar, quien felicitaba a su abuelo previamente en su perfil de Instagram. Y la infanta Cristina asistió con sus hijos Pablo, acompañado de su novia, Johanna Zott, e Irene".

Que la Johanna conegui Joan Carles confirma que és una protegida de la infanta Cristina, que juntament amb la germana Elena són qui comanden la ressistance contra el seu germà i la cunyada malèfica. La relació de la jove catalana i la seva sogra s'ha anat enfortint a pistes d'handbol i trobades ocasionals; hi ha bon rotllo i vistiplau moral i social. Zott ha anat amb peus de plom, s'ho està muntant bé. I posar-se de part d'en Pablo en la seva croada li fa sumar punts decisius per al futur. Com a bona jugadora de volei, sap de què va la cosa. Hi ha molt en joc. Una herència que val més que un regne, per exemple.

Pablo i Johanna EP
Pablo Urdangarin i Johanna Zott / Europa Press
EuropaPress 5649408 infanta cristina salida restaurante 20 diciembre 2023 madrid espana
Cristina / Europa Press

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!