Des que la reina Letícia es va convertir en reina, va assumir el paper de netejar la imatge de la monarquia, apartant qui considera una amenaça per al futur de la monarquia. Entre els qui han estat allunyats, destaca el rei Joan Carles I. Però no és l'únic. Els Urdangarin han també han estat en el punt de mira. La infanta Cristina i Iñaki Urdangarin han quedat assenyalats des que va esclatar el cas Nóos.

Un episodi que no han oblidat ni perdonat els fills dels exducs de Palma. Juan Valentín, Pablo Nicolás, Miguel i Irene encara estan molt dolguts per com van ser tractats els seus pares. Tanmateix, Pablo tenia un pla de revenja dissenyat per sotmetre els reis.

Pablo Urdangarin no podrà complir el seu somni de revenja

Amb una carrera esportiva en ascens, Pablo aspirava a brillar en l'handbol i assolir l'èxit a nivell internacional. Com a exjugador del FC Barcelona i ara en el Granollers, el seu somni era obtenir una medalla en els pròxims Jocs Olímpics de París. Aquest assoliment no només seria personal, sinó que representaria un renaixement per a la seva família, un cop de dignitat i reconeixement després d'anys d'ostracisme.

Iñaki Urdangarin petó Pablo GTRES
Iñaki Urdangarin petó Pablo GTRES

Guanyar una medalla olímpica en significaria més que un èxit esportiu per als Urdangarin. Seria l'oportunitat de demostrar que el cognom pot estar associat amb l'excel·lència esportiva, en lloc dels escàndols financers i la corrupció. Seria la revenja silenciosa d'una família ofesa, la prova que el seu llegat pot ser redimit.

Tanmateix, el destí sembla tenir altres plans per a Pablo. La selecció espanyola d'handbol ha certificat la seva classificació als quarts de final del Mundial, assegurant-se així una plaça en els tornejos Preolímpics. Una sèrie de cites en les quals no hi estat ni hi estarà Pablo Urdangarin. Per tant, no podrà ser rebut en Zarzuela amb els honors que havia somiat.

Pablo Urdangarin no compta per al seleccionador espanyol

El jove esportista no ha format part dels plans del seleccionador i sembla improbable que pugui integrar-se a l'equip que representarà Espanya en aquesta disciplina. El seu somni de ser reconegut en la Zarzuela, de tornar-li la dignitat a la seva família, haurà d'esperar. L'esperança s'esvaeix davant d'una realitat que no li ha donat l'oportunitat de demostrar la seva vàlua a l'escenari esportiu més prestigiós del món.

Iñaki Pablo Urdangarin GTRES
Iñaki Pablo Urdangarin GTRES

Pablo Urdangarin haurà de posposar el seu somni per quatre anys més, enfrontant-se a la realitat d'un destí que no li ha donat l'oportunitat de redimir el nom de la seva família. Encara que el camí cap a la revenja en Zarzuela s'hagi tancat ara per ara, queda l'esperança que algun dia, l'èxit esportiu de Pablo pugui obrir noves portes i canviar el destí dels Urdangarin.