Els Oscars ja s'han celebrat a Los Angeles. Nit de glamour, d'estrelles, de catifes vermelles i d'emoció. Malauradament, Jota Bayona i La sociedad de la nieve han tornat sense cap estatueta, la competència a la millor pel·lícula de parla no anglesa estava complicada amb la guanyadora, La zona de interés. Tampoc n'ha aconseguit cap el Robot dreams de Pablo Berger a la millor pel·lícula d'animació. La gala no passarà a la història, però com a mínim, va ser curta i va començar abans. Moments destacables? Algun d'hilarant, com veure John Cena totalment despullat entregant el guardó al millor vestuari, homenatge a la icònica escena de fa 50 anys, quan un espontani va sortir despullat per darrera de l'actor David Niven. O Arnold Schwarzenegger i Danny de Vito, parella de germans a la recordada Los gemelos golpean dos veces, que anys després s'han retrobat... contra Batman, Michael Keaton, ja que tots dos van ser villanos de pel·lis del superheroi ratpenat. O el meravellós Ryan Gosling posant tothom dempeus fent en directe la cançó de Ken de Barbie, tocant amb el mateix Slash de Guns'n Roses a l'escenari.

Una gala que va començar, hora d'aquí, just a mitjanit, a les 00h, i va acabar a dos quarts de quatre. No sabem si a l'acadèmia militar de Saragossa van deixar als cadets que la miressin mentre menjaven crispetes. No ens estranyaria gens que tenint una estudiant cèlebre com la princesa Elionor, molt apassionada al cinema, com la seva mare, potser van fer una excepció. Del que no tenim cap mena de dubte és que si l'hereva es va quedar desperta mirant la gala, segur que hi ha dos moments que li va saltar la llagrimeta. La filla dels reis sempre ha dit que una de les passions és el setè art, cosa que li ve de mare.

Leonor y Letizia
Elionor i Letícia / Casa Real

I en aquest sentit, alguna vegada ha deixat clares les seves preferències i gustos i quines són les pel·lícules de capçalera. I entre aquestes hi ha, sens dubte, la història d'una nena de deu anys, capriciosa i tossuda, que creu que l'univers s'ha de sotmetre als seus desitjos. Una nena que es diu Chihiro. Parlem d'El viaje de Chihiro, meravella del cinema d'animació, film de culte, anime del 2001 del japonès Hayao Miyazaki que va guanyar l'Oscar... Com ha tornat a fer ara. I és que El chico y la garza ha estat la vencedora. Un moment, un reconeixement a aquest geni de 83 anys, que ha estat el primer moment que ha emocionat Elionor:

L'altre moment important per Elionor ha arribat cap al final, i és que una altra de les pel·lícules preferides de la princesa, aquesta ja amb personatges en carn i os, és la meravellosa Interstellar del no menys meravellós Christopher Nolan, obra brutal de ciència ficció, amb Matthew McConaughey i Jessica Chastain, sobre el pas del temps, els pares i els fills. I qui ha guanyat l'Oscar al millor director? Bingo: Nolan per Oppenheimer.

...Si Nolan no té clar quin nou projecte abordar, que li parlin de tot el que passa a la monarquia espanyola, amb Joan Carles, Del Burgo i companyia... Tindria material de sobres.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!