Només els cronistes reials recorden quan ha estat l'últim acte conjunt dels reis Felip i Joan Carles. Va ser fa 7 mesos en un acte menor rebent una Fundació. Des d'aleshores distància. La màxima a Zarzuela entre pare i fill és "que corri l'aire". Ni en el debut d'Elionor ni en el primer rei que visita Cuba. Ni una paraula ni una foto sobre Joan Carles. La resposta la dona un molt preocupat Pedro J. Ramírez. Un tuit d'alarma entre l'unionisme: s'acosta un nou escàndol del rei emèrit i no serà de bragueta sinó de butxaca

joan carles felip efe

EFE

Com si una mà filtradora, la del comissari Villarejo, fes fora Joan Carles i Felip mirant de reüll perquè pot fer-lo caure a ell. Una filtració periodística interessada de les clavegueres de l'Estat està a punt de caure: els diners ocults del rei. Escriu el diari El Español"Circula en determinados medios que se prepara un gran escándalo económico dirigido a deteriorar la monarquía como objetivo principal". Els determinats mitjans són els de sempre, Inda i cia. I el tema ja no serà Corinna o altres amants. Són diners. Molts diners.

joan carles i felip gtres 

GTRES

El diari tem que combinar un govern d'Espanya amb republicans podemitas i una notícia bomba sobre diners d'origen il·lícit i ocults a paradisos fiscals pugui acabar amb Felip: "De conocerse la fortuna de Juan Carlos actuaría como una bomba con efectos incalculables sobre la imagen de Felipe VI y la estabilidad de la monarquía misma, al ser doble heredero de su padre: de la corona y del dinero cuando se muera". Felip multimilionari a la mort del seu pare. Un escàndol que posa Elionor prop de la Corona, o l'exili.

joan carles ferida efe

EFE

El trau al cap del rei  és del que li ve al damunt: una de les notícies d'El Español és que Joan Carles es va forrar en Borsa i insinua que traficant amb informació privilegiada de l'IBEX: "Unos años locos en los que los administradores económicos regios utilizaron todas las oportunidades que ofrecía la Bolsa y más aún si disponían de información privilegiada procedente del Rey". La solució: que Felip vagi al notari i renunciï a l'herència paterna: "Felipe VI haría bien en renunciar ante notario, por anticipado, a lo que le corresponda del testamento de su padre". Alguna cosa es mou a la premsa, les clavegueres i la Corona. Es diu por.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat