Jaime Peñafiel no s'empassa la nova versió dels reis emèrits, feliços com anissos al tennis, al funeral de Rubalcaba o al del Gran Duc de Luxemburg. Celebrar 57 anys casats no comporta una segona lluna de mel, sabent com se les gasta Joan Carles. Sofia ha tornat a viatjar sola a Suècia a un congrés sobre demència. A Estocolm veiem que la cara de la reina Sofia és el doble de gran que les seves companyes:

sofia suecia CR

Casa real

A la columna de Peñafiel al digital republica.com titulada ¿Se están reconciliando Juan Carlos y Sofía? escriu que els emèrits s'avenen més i la raó és simple: estan units per l'odi a Letícia. Des de la guerra de reines de Palma la Pasqua de 2018, la humiliació pública de Letícia a Sofia ha obrat el miracle. I Peñafiel posa so a aquell ignominiós incident i les converses entre els reis d'aquell diumenge de Resurrecció:

Els fets van anar així, segons escriu Peñafiel: "Hubo actitud violenta de público desprecio a su suegra. Primero empezó a la entrada de la catedral cuando desoyó los ruegos de Felipe pidiéndole esperara a sus padres que la seguían con pasos mas lentos, dadas las dificultades del Rey para andar.“¡Letizia, por favor!” Se le oyó suplicar. Pero no cambió de actitud y pasó de largo. Juan Carlos al ver cómo su hijo Felipe, acobardado por la violencia de Letizia a las puertas de la catedral no hacia nada, le gritó “¡Esto no se puede tolerar!¡ Hay que hablar!…” El pobre solo se atrevió a decirle a su padre: “¡No es el momento!”.

leticia sofia palma 2018 GTRES

GTRES

Letícia boja, Felip xitxarel·lo, Sofia víctima, Joan Carles enfadat i les nenes pensant quin martiri. La conversa indignada del pare veient el calsasses del fill explica per què aquest any el rei Joan Carles ha dit adeu siau i ja m'hi heu vist prou a Palma. Peñafiel l'encerta, un cop més.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat