Els reis sempre són permeables i fàcils de tractar, entre ells. Les corones s'arrepleguen a bodes i funerals per sortir a la revista Hola i dissimulen avinences o desavinences. D'entre totes les Cases Reials, la favorita dels Borbons és la saudita. En tres dies hem assistit a tres exemples de com una monarquia gairebé feudal com la de l'Aràbia Saudita manté una sospitosa cordialitat amb els reis d'Espanya. Primer va ser la compra pel govern saudita de material bèl·lic fet a Espanya per molts milers de milions. Si l'intermediari cobra comissions, algú s'ha emportat una morterada. A Palau, catifa vermella al príncep hereu:

reis hereu saudita EFE

EFE

Un segon exemple de com cuiden les relacions els Borbons amb la dinastia del petroli. Després d'anys en venda, Urdangarin i Cristina han venut la torre de Pedralbes que va originar el cas Nóos. La seva mansió de Barcelona ja té comprador i és un magnat àrab fill d'un competidor de Joan Carles en la intermediació de grans contractes. Un altre cop un saudita treu les castanyes del foc als Borbons posant milions d'euros damunt la taula. Aquests seran ben emprats si acaben en mans de la justícia com a rescabalament dels 6 milions d'euros públics que Urdangarin va embutxacar-se amb l'Institut Nóos.

PALAUET PEDRALBES URDANGARIN   MAPS

Google Maps

La tercera notícia que uneix saudites i borbons és una peça d'investigació del diari Público titulada La incalculable fortuna de Juan Carlos, que destapa un escàndol que mereixeria una comissió d'investigació al Congrés. Però sort hi haurà si el govern Rajoy respon la pregunta parlamentària que va formular Unidos Podemos la setmana passada: Felip VI té comptes a Suïssa?. La bomba del diari de Jaume Roures és explicar l'origen de la fortuna de dos mil milions que Forbes li atribueix al patriarca de Zarzuela. 100 milions d'un préstec, mai retornat, de la dinastia saudita a Espanya l'any 1977 per afavorir la democràcia, que no va arribar al govern Suárez. Afegeix que el monarca va cobrar entre 1 i 2 dòlars per cada barril de petroli que Espanya comprava a l'Aràbia Saudita. El diari parla de dos milions de dòlars anuals pel Borbó.

rei Joan Carles aràbia  GTRES

GTRES

Público explica que hi ha un compte suís on oculten els milions. El compte s'anomena Soleado perquè hi ha els diners dels evasors espanyols com De la Rosa, Francisco Correa o el mateix rei emèrit de quan no era emèrit. I segueix la llista de negocis reials, com la intermediació de la seva amant Corinna per tal que Espanya fes l'AVE a La Meca o amb la petroliera Lukoil russa que li reporta 30 milions "en efectiu" segons Público. Com es poden cobrar 30 milions en cash? En maletins? A l'equipatge de Corinna? Per acabar l'escàndol, el diari de Roures recorda que enguany la Corona s'emporta 8 milions d'euros dels Pressupostos Generals de l'Estat. Si només fossin 8 milions, rai. A Zarzuela ja saben com es pronuncia l'expressió Al·lahu-àkbar, (Al·là és el més gran).