Felip i Letícia han trobat l'excusa perfecta per no celebrar  els 20 anys de casats en públic, i segons totes les fonts tampoc en privat. La realitat és que el matrimoni no està per festes, viu vides privades separades per l'escàndol Del Burgo, però en públic l'excusa pel trist paper dels reis en l'efemèride és que el que celebraran seran els 10 anys com a reis. Dimecres 19 de juny farà una dècada que Felip va ser proclamat rei, i la seva dona va ascendir de princesa a reina consort. S'espera que hi hagi algun acte oficial de Zarzuela per commemorar la data més important de Felip, que no és la de la seva boda sinó la de la seva coronació. Letícia pot marxar del seu costat però la Corona quedarà damunt del seu cap. Si algú pot espatllar aquesta celebració és Joan Carles, expert a contraprogramar Felip i protagonitzar més portades d'Hola que ell. Però la premsa rosa incorpora una altra Borbó que reclama protagonisme per aquestes dates, la cosina del rei Olívia de Borbó.

Olivia, pèl-roja, marit guapo i Instagram  excessiu, va voler competir amb Felip casant-se poc després de la Coronació del seu cosí i ara, preguntada per la premsa rosa a peu de carrer com recorda aquell dia, el de la coronació, es reivindica "Fue un día histórico, pero también fue mi boda hace 10 años". Segons recorda Vanitatis es va casar amb l'empresari manxec Julián Porras passat l'estiu de 2014, a l'octubre, per tant, queda estrany que en plena celebració de la coronació, Olivia reivindiqui els seus 10 anys de casada. Semblaria que els cosins Felip i Olivia estan tan mal avinguts com la resta de cosins, com Elionor i Irene, per citar un cas conegut.

Olivia de borbón, GTRES
Olivia de Borbón i Julián Porras, GTRES

Els convidats d'aquell enllaç no van ser autoritats com a la coronació, sinó celebrities menors: "Su enlace se produjo cuatro meses después de la proclamación, el 8 de octubre de 2014. Tuvo lugar en el palacio Villapadierna, en Marbella. Entre los invitados se encontraban Ana Obregón o la diseñadora Ágatha Ruiz de la Prada. Ella se vistió de blanco con un modelo de la firma Pronovias de aires hippies y llegó acompañada de su padre, que ejerció de padrino. Él le pidió matrimonio tras unos meses de noviazgo en un viaje a la India. Frente al legendario Taj Mahal le preguntó y ella dijo que sí. La boda fue precedida de una fiesta a la que acudieron otros amigos de la pareja como la cantante Soraya".

felip coronacio 2 casa reial
Felip proclamat rei, EFE

Olívia de Borbó és una celebrity de la premsa rosa que va ser víctima d'un equívoc quan es van fer públiques les llistes dels candidats de Vox i hi apareixia una tal Olivia de Borbón de número 3. Van sonar totes les alarmes i EN Blau va titular La ultradreta entra a la Corona: un Borbó va a les llistes de Vox. Al final era cert però era una altra familiar de Felip amb el mateix nom que la cèlebre pèl-roja. Havia d'acabar passant. Tots els indicis conduïen sigil·losament a aquest posicionament ultradretà. El rei emèrit apareixia en un acte conjunt amb VOX, acompanyat d'Elena i els seus fills. Aquests, Froilán i Victoria Federica, simpatitzants (i votants) de VOX. I a les llistes electorals a les diferents províncies una sorpresa a Àvila (Castella i Lleó): s'hi presentava com a diputada una cosina del rei Felip VI, Olivia Ana Garrigues Borbón. Alguns mitjans la confonien amb la pèl-roja. La que ara reivindica que pels Borbons el 2014 és l'any de la seva boda.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!