Comença el mes més decisiu de la vida d'Elionor, l'octubre que culmina el dia 31 amb l'aniversari de la majoria d'edat de la princesa. Abans haurà de jurar bandera el dia 7 i participar ja com a cadet en la desfilada militar del 12-O, a banda de presidir els Premis Princesa d'Astúries, Tot plegat fent-ho compatible amb el seu dia a dia a l'Exèrcit de Terra.  Diferents comandaments militars han filtrat al diari El País alguns detalls de la formació de la cadet i futura cap de les FF.AA.

Elionor Saragossa militar EFE
Elionor a Saragossa pre-militar EFE

El dia de la Hispanitat alguns somiaven en veure la princesa a l'asfalt, desfilant amb la resta de soldats de Terra, com va fer el seu pare quan era cadet. No serà així, Elionor fa massa poc que és cadet i el dia de la desfilada serà a la tribuna d'autoritats. Pel que fa a la seva formació ja se sap que el que més li costa és la part física: "Ha elegido estudiar francés para perfeccionarlo, pues ya es bilingüe en inglés; destaca en asignaturas como la cartografía, y no tanto en actividades físicas, aunque se ha puesto rápidamente a tono. Los mandos de la academia destacan la facilidad con que se ha integrado como una más y la naturalidad del trato con sus compañeros. Aseguran que se nota su paso por el internado de Gales donde cursó el bachillerato y que está acostumbrada a compartir dormitorio o a ocuparse ella misma de sus enseres personales. “Es la hija de unos reyes, pero no es una hija de papá”, sostienen quienes la conocen". Volen allunyar la imatge de pija fora de lloc i oferir una altra de més adaptada a un ambient menys intel·lectual.

Leonor GTRES
Leonor GTRES

Sense dubte la icona del dia 7 és la més potent, més que jurar la Constitució, els monàrquics volen veure-la besar la bandera. Com ho farà: Amb un contundent "Sí, lo juro":  "Como su padre hace 38 años, responderá con un rotundo “sí, lo juro” a la pregunta de si está dispuesta a entregar su vida por España “si preciso fuera”. La Zarzuela no descarta que Felipe VI, igual que hizo Juan Carlos I en la jura de su hijo, el 11 de octubre de 1985, pronuncie unas palabras en esta ceremonia, aunque la dama cadete Borbón Ortiz no besará la bandera en solitario, como él, sino con los 560 alumnos de primer curso". Octubre Elionor fins a la sopa. Resulta irònic que el mes d'Elionor, el d'octubre, comenci amb l'1-O.

Els pseudònims de la soldat

La premsa anglesa ha optat per dedicar-li a Elionor dos malnoms fotetes després de veure les fotos vestida amb els diversos uniformes. La veuen com una nina disfressada, com una exagerada heroïna militar. La revista monàrquica Tatler titlla Elionor de "G.I. Jane", com una Barbie militar, l'equivalent femení al nino bèl·lic G.I. Joe. I en el mateix article es refereixen a la princesa com "the ultimate action girl", l'última heroïna d'acció. Com La teniente O'Neill però menys rapada.