L'escàndol Del Burgo ha obert una caixa que els monàrquics feia anys que temien: la vida amorosa de Letícia quan ja era princesa. A totes les redaccions del país arribaven notícies, rumors o xafarderies sobre les suposades relacions extramatrimonials de la reina. Ningú no publicava res per autocensura (Casa Reial era intocable) i perquè no hi havia proves, fins que va arribar Jaime del Burgo i va aportar la prova més indiscutible de totes: ell. Mai fins ara un home havia aixecat la mà i revelat "Sí, jo me'n vaig anar al llit amb Letícia quan estava casada amb Felip". La foto de la pashmina demostra que Del Burgo guarda imatges íntimes de la reina, i la relació adúltera la confessa l'únic que pot fer-ho, Jaime del Burgo. A partir de la biografia de Letícia que prepara Jaime, disfressada d'autobiografia de l'autor, altres escriptors s'han avançat per explicar altres relacions amoroses de la reina. Els amors previs a Felip tenen un interès relatiu: Alonso Guerrero, David Tejera, Kitín Muñoz... Letícia era soltera i no havia de passar comptes amb ningú. La bomba explota quan els amants són simultanis a la seva relació amb el príncep Felip. Es destapa un altre amant de la reina previ a la boda, quan Felip i Letícia eren nòvios. Letícia va enganyar Felip amb un segon home, un pilot d'helicòpters militars.

Letizia helicóptero, GTRES
Letícia en helicòpter, GTRES

Ho ha revelat en una entrevista televisada l'autor de la Biografía no autorizada de Letizia,  el periodista Joaquín Abad. Han estat fonts del PP els que ho han filtrat. Segons Abad, existeix un dossier secret del Ministeri de Defensa quan governava Aznar on s'explica que durant la invasió d'Iraq, Letícia va anar-hi d'enviada especial pel Telediario de TVE i els informadors militars van enviar un informe a Federico Trillo, ministre de Defensa, detallant que la nòvia de Felip en aquell moment, protegida pel Govern en qualitat de futura princesa d'Astúries, es va embolicar amb un pilot de la Royal Navy, la marina reial britànica. Segons Joaquín Abad "Letizia se enamoraba de las personas a las que admiraba".

Letizia en Irak TVE
Letícia a Iraq TVE
Joaquín Abad a Youtube
Joaquín Abad a Youtube

Joaquín Abad mostra totes les cartes, les fonts, el PP, i les banyes a Felip: "TVE manda a Letizia a Irak y conoció a un piloto. El entonces ministro de Defensa, Federico Trillo recibió un dossier y tuvo que ocultarlo porque ella ya estaba con el príncipe Felipe. Fue una aventura, imagino que de unos días nada más. Mientras estaba en Irak tuvo una aventura con ese piloto de la Royal Navy". Era novembre de l'any 2003, Felip i Letícia feia més d'un any que eren parella i la gran boda reial és el maig de 2004. Sis mesos abans de casar-se Letícia ja va ser infidel a Felip amb un jove soldat britànic. Així ho revela un informe secret del Ministeri de Defensa de Trillo, que podria ser la gola pregona, el filtrador, el que s'apunta a la cacera contra Letícia per desprestigiar Felip per suposada connivència amb Pedro Sánchez.

Letizia en Iraq, EFE
Letícia tapada a Bàssora, Iraq, EFE

El cercle es va tancant, les banyes a Felip no van ser només amb Del Burgo. El llibre de Joaquín Abad ja insinua que un escorta de 25 anys de Letícia que es va suïcidar tenia alguna relació personal amb la reina. I abans de Del Burgo Letícia ja havia estat amb un soldat d'elit, pilot d'avions i helicòpters militars quan Felip era el seu nòvio i preparaven el casament reial. Del Burgo no va ser l'únic. En castellà hi ha una dita: "Quien hace un cesto, hace ciento".

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!