A les reialeses europees hi ha molta tendència a tenir afició per una pràctica lamentable. Són molts els royals que quan tenen alguna estona lliure (perdó, que quan tenen totes les estones lliures del món, acostumats a no fotre un pal a l'aigua), decideixen matar el temps, i mai més ben dit, matant animals. S'ho passen bé agafant rifles i escopetes i anant a caçar. Ho feia sovint el rei Joan Carles, lamentable imatge al costat d'elefants morts a Botswana, i ara, un altre royal segueix el seu camí.

Elefant Joan Carles
Joan Carles, després de caçar elefants a Botswana

Algú molt més jove que l'emèrit també té aquest hobby lamentable. Qui? Un príncep que ja no ho és, algú a qui li van trure el títol: Nikolai de Dinamarca. Amb 24 anys, el net gran de la reina Margarida, fill de Joaquim i Alexandra de Frederiksborg, nebot de l'actual rei Frederic, és un vers lliure en aquella família reial, i més, després que la seva àvia prengués la decisió de treure els títols de prínceps i princeses als fills de Joaquim, cosa que va provocar un enrenou, com recorda el portal Jaleos. I què ha fet ell? Li llepa un peu. Segueix molt centrat en la seva passió per la moda, fent de model, i, sempre que pot, tornant a afagar escopetes i posar-se a fer trets. Un costum que tenen molts altres membres de la família reial danesa. Com ara.

El jove danès ha estat de cap de setmana per Espanya, concretament per Sevilla, on ha estat de caça amb un grup d'amics, concretament, a la finca andalusa de Las Majadillas, situada al castell de Las Guardas, i que pertany des de fa anys a l'empresari Pedro Trapote. I ell, compartint orgullós imatges que posen els pèls de punta, com per exemple, una paret farcida de caps d'animals morts i dissecats.

cacera
IG

Tal i com explica el citat mitjà, des de petits, els fills dels prínceps han viscut "rodeados de escopetas, animales y escapadas al campo. Afición con la que ha continuado hasta Christian de Dinamarca, heredero al trono danés, y que incluso cuenta con licencia para cazar faisanes". Espanya, d'un temps ençà, s'ha convertit en un dels destins preferits pels amants de la caça. De fet, un fixe per aquelles latituds és el rei Frederic, tiet precisament de Nikolai. Ara, l'expríncep danès i model ha estat acompanyat de moltes més persones, amb les quals han gaudit d'un opípar tiberi després de la cacera. Un Nikolai que té una vida molt diferent de la que estan vivint els seus cosins, molt més lligats a la corona danesa després de l'abdicació de la seva àvia i la proclamació de Frederic. "La decisión de la monarca de retirarles los títulos de príncipes supuso una gran brecha en el seno de la familia, sin embargo, las aguas se han ido calmando y parece algo olvidado", expliquen. De fet, ell mateix reconeix que "Por el resto de mi vida estaré orgulloso de los años en que se me permitió ser príncipe de Dinamarca".

Ara, Nikolai està centrat en el seu present i futur com a model, i cada vegada és més habitual veure'l en diferents esdeveniments amb photocalls i focus, sent la imatge de moltes campanyes publicitàries.