Joan Carles veu la mort. Normal als 86 anys, vivint a l'exili, entre els Emirats i Suïssa i patint una mala salut de ferro. L'han operat més vegades que a Letícia, però a l'emèrit no només de cirurgia estètica sinó de tot: des del maluc al genoll passant per un tumor als pulmons. Sap que el final s'acosta però s'hi resisteix i en lloc de buscar el perdó i la tornada a Espanya, prefereix viure a l'estranger sense declarar a Hisenda i a tot luxe, empalmant festes, regates i curses de Fórmula 1. Aquest cap de setmana a Madrid enterraven el seu nebot, Fernando Gómez-Acebo Borbón, mort als 49 anys d'una forma tràgica per prematura i deixant orfe un nen de 7 anys, Nicolás. El nen enterrava el seu pare mentre el seu tiet avi Joan Carles, germà de la seva difunta àvia Pilar, era a la Fórmula 1. Joan Carles somreia al pàdoc fent-se fotos amb Fernando Alonso o amb Carlos Sainz pare i fill. Un nou ridícul de Casa Reial. El contrast entre aquestes dues imatges simultànies és l'últim cop de pala a la tomba de Joan Carles:

Nicolás Gómez Acebo 7 años EFE
Nicolás Gómez Acebo de 7 anys enterra el seu pare, EFE
Juan Carlos Sainz EFE
Joan Carles amb els dos Sainz a Bahrain, EFE

Joan Carles està en aquella fase de la vida que se la bufa tot excepte la mort. La seva mort. Creia que el final del seu regnat coincidiria amb la seva defunció però no. Morirà sol i a l'exili. Ho sap i li és indiferent què diran. Acumula milers de milions d'euros en comptes no declarats a Hisenda evadits a paradisos fiscals davant el silenci còmplice de tots i cadascun dels ministres d'Hisenda dels presidents González, Aznar, Zapatero i Rajoy. Ningú es va atrevir a investigar-lo fins que va aparèixer Corinna i va explicar que el rei viatjava amb maletes plenes de feixos de 500 euros, que a Zarzuela hi ha una màquina de comptar bitllets i que el rei cobrava desenes de milions en comissions per fer d'intermediari de les empreses espanyoles, cosa que estava obligat a fer gratis com a cap de l'Estat. Morirà sol, ric i més d'hora que tard. A l'última foto abans de la F-1, la de Windsor de dimarts passat agafant de la mà el seu fill, va delatar que Joan Carles està espantat per la seva salut. El que té al dit cor de la mà esquerra ho diu molt clar, aquest anell negre:

Anillo de Juan Carlos GTRES
Anell de Joan Carles al dit cor GTRES
Felip Joan Carles funeral Cisntantí GTRES
Felip i Joan Carles al funeral de Constantí a Windsor, GTRES

Joan Carles té l'anell de sempre al dit petit, el del segell de la dinastia Borbó que tenen altres membres de la seva família com Miguel Urdangarin però ha afegit un nou anell de titani al dit del mig. És un anell especial, un Oura Ring de 900 euros que li serveix per comptar les pulsacions, la temperatura corporal, la freqüència cardíaca o l'oxigen en sang. Altrament dit, si s'està morint l'anell l'avisarà amb un missatge al mòbil. Els escortes de l'emèrit i per tant Zarzuela reben aquesta informació en temps real de la salut del monarca. Saben que quan l'anell enviï informació fatal caldrà engegar d'urgència tot el protocol: avions hospitalitzats, quiròfans a Espanya, fer que el cos de l'emèrit aterri a Madrid , viu o mort, i tot a punt pel que ha de passar de manera inexorable: el funeral del rei. Ja està tot protocol·litzat i previst.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ŌURA (@ouraring)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ŌURA (@ouraring)

L'anell és com un laboratori ambulant, que controla infarts, ictus, pèrdua d'oxigen o temperatura perillosa. En algú que fa exercici, sa, i jove, pot resultar un ajut per controlar l'esforç. En el cas de l'ancià Joan Carles, que es desplaça sovint en cadira de rodes a la fase final de la vida, és tot un símptoma de por a morir. Si arriba als 90 anys serà gràcies a la Medicina. No a la pública, a la qual ha robat finançament amb les mans plenes. No d'anells, de milions d'euros evadits. L'Oura és un anell de titani disponible en diferents colors. Joan Carles ha triat el negre. Un homenatge a la fortuna que ha acumulat durant dècades, en diner negre.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!