El net de Carolina de Mònaco, Raphaël Elmaleh, ha fet un pas notable en la seva vida cerimonial, en exercir el paper d'escolà en la recent Missa de Pasqua celebrada a la catedral de Mònaco. Als seus 9 anys, Raphaël, fill gran de Carlota Casiraghi, ha destacat en aquest paper, acompanyat per la seva mare i el seu germà Balthazar, així com per la seva àvia, la princesa Carolina.

És important destacar que Raphaël es troba en una posició peculiar dins de la família reial de Mònaco. I és que tant ell com Camille Gottlieb, filla de la princesa Estefania, són dos dels parents propers del príncep Albert de Mònaco que no es troben en la línia de successió al tron, excloent els fills concebuts fora del matrimoni del príncep amb la princesa Charlene. Aquesta situació es deu que ni Carlota Casiraghi, mare de Raphaël, ni la princesa Estefania, no es van casar amb els pares dels seus respectius fills. Per tant, el net de la princesa Carolina es troba en desavantatge respecte als seus cosins.

Tanmateix, és fonamental ressaltar que ni la seva mare ni els seus cosins no estan investits amb títols nobiliaris ni exerceixen rols oficials al Principat, privilegis reservats exclusivament per al príncep Albert, la seva esposa, els seus dos fills menors i, per descomptat, les seves germanes. No obstant això, la falta de títol nobiliari no impedeix que Raphaël, fill de Carlota Casiraghi i el còmic Gad Elmaleh, pugui tenir cert protagonisme al Principat, com ho va demostrar durant les recents festivitats de Pasqua.

Un paper cerimonial destacat en la Missa de Pasqua

Diumenge passat, 28 d'abril, la catedral de Mònaco va ser l'escenari d'un esdeveniment significatiu per a la família Grimaldi: la Missa de Pasqua, l'acte central de Diumenge de Resurrecció al Principat catòlic. Tres generacions de Grimaldis es van congregar per a l'ocasió, destacant la presència de Carolina de Mònaco, que va assistir en representació del palau en absència del seu germà, el príncep Albert de Mònaco. Acompanyada per la seva filla Carlota Casiraghi, Carolina va observar amb orgull com el jove Raphaël Elmaleh exercia un paper destacat com a escolà en la cerimònia religiosa. Mentrestant, Balthazar, l'altre fill de Charlotte, també va tenir l'oportunitat de presenciar com el seu germà s'espavilava entre l'altar i les naus de l'impressionant temple romànic bizantí.

Un debut cerimonial notable

Malgrat la seva experiència en esdeveniments oficials, com la celebració del Dia Nacional de Mònaco, mai abans no s'havia vist Raphaël en un compromís d'aquesta magnitud. La presència de Raphaël en la cerimònia de Pasqua no només ressalta el seu paper com a membre de la família Grimaldi, sinó que també mostra la seva connexió amb les tradicions religioses del Principat. El petit va assumir el seu paper amb serietat i formalitat, obrint la processó eclesiàstica per a l'arquebisbe de Mònaco, Dominique-Marie David. La retransmissió de la cerimònia va permetre als espectadors veure com Raphaël s'espavilava amb gràcia i respecte en l'entorn litúrgic.