Això dels Reis i els títols és de riure, és de traca. Tornem ara a Buckingham Palace. Ja us hem explicat que Camil·la Parker-Bowles ha perdut el títol de reina consort i que el dia de la coronació de Carles III d'Anglaterra obtindrà el seu nou distintiu reial. Doncs seguim parlant de títols nobiliaris, va. En aquest cas no afecta Camil·la, sinó el fillastre d'aquesta. Al príncep hereu Guillem. El seu papa The King Charles li ha premiat una vegada més la seva pleitesia amb un nou regalet reial enmig de la polèmica amb el príncep Harry, el qual és ara objectiu mortal dels talibans d'Afganistan.

Guillermo de Gales
Guillem de Gal·les

Guillem d'Anglaterra, a més de ser el duc de Cornualles i l'actual príncep hereu té molts altres distintius honorífics que el converteixen en un dels royals més premiats de l'Europa contemporània. Entre d'altres, és príncep de Gal·les, duc de Cambridge... i comte de Chester! Aquest és l'últim títol amb què ha estat premiat Willy. Va ser el passat 13 de febrer quan es va fer oficial la notícia, encara que ha estat ara quan ha transcendit als mitjans de comunicació i als tabloides del Regne Unit. I ull, perquè el de comte de Chester no és un títol a l'ús. És molt més que un títol...

Escut comtat de Chester
Escut comtat de Chester

I és que el comtat de Chester és quelcom igual que la corona, hereditari. Des de l'any 1301 que aquest existeix i està vinculat directament a l'hereu del tron. És pur protocol, però ha de ser el nou Rei el que li lliura aquest preuat títol nobiliari al seu successor. És per això que Carles III va ser comte de Chester des de l'any 1958, quan la seva mare Elisabet II el va nomenar oficialment com a tal. És a més, una distinció que va sempre associada al títol de Príncep de Gal·les. Chester, a més del d'Anglaterra, té altres tres ducats, tots ells als Estats Units d'Amèrica: són el de Tennessee, el de Pensilvania i el de Carolina del Sud.

Kate i Guillermo de Gales GTRES
Kate i Guillem de Gal·les GTRES

El ducat d'Edimburg, en l'aire

Abans de la seva coronació, Carles té moltes tasques pendents. Una de les quals és decidir què fa amb el títol de duc d'Edimburg, que va quedar en l'aire en el moment de la mort de Felip d'Edimburg, el rei consort i marit d'Elisabet II l'any 2021. Ara, dos anys després, Carles ha de decidir. L'opció més lògica seria cedir-l'hi al seu germà Eduard de Wessex, però a Charles podria tirar-li més la seva vena d'avi. I és que com a iaio és al contrari que com a rei: bo, tendre, amable, respectuós... les males formes només les utilitza amb els seus uixers. És per això que podria premiar amb el títol de duquessa d'Edimburg a la seva neta preferida, la princesa Carlota de Gal·les, de tan sols set anys.

Carlota de Gal·les, nova duquessa d'Edimburg GTRES
Carlota de Gal·les, nova duquessa d'Edimburg GTRES