S'apropa el moment culminant de la monarquia anglesa. Des del mes de setembre passat, mes en què va morir Elisabet II, que el Regne Unit no té rei i reina amb corona. La coronació, això sí, ja fa mesos que té data, però encara falta. Serà el 6 de maig el dia en què Carles III es coronarà oficialment com a rei del seu país. A l'esmentada cerimònia assistiran tots els membres de la Família Reial amb el dubte d'Enric de Sussex, actualment enfrontat amb el seu pare, al qual ha posat a parir en les seves memòries autobiogràfiques 'Spare'. Tampoc no s'espera Meghan Markle i els seus fills Archie i Lilibeth. Però aquí no és la notícia...

Carlos III coronació EP
Coronació de Carles III / EP

I és que el que ens incumbeix és Camil·la Parker-Bowles. Ella és la gran tapada fins al moment, però ara Buckingham ha revelat que serà la gran triomfadora de l'esdeveniment del sisè de maig. I és que Parker-Bowles, actual reina consort sense corona, passarà a ser reina amb corona. Es posarà les botes (i la corona), deixant així enrere el seu títol de reina consort. Tindrà el mateix estatus que el seu marit The King Charles: ella serà The Queen Camilla.

Carles III i Camilla Parker Bowles Instagram
Carles III i Camil·la Parker Bowles / Instagram

Han estat diversos ja els tabloides anglesos que han parlat d'aquest canvi, que ja s'ha començat a implementar al si de 'La Firma'. Per exemple, tal com explica detalladament Daily Mail, la primera picada d'ullet de Camil·la Parker-Bowles va arribar la setmana passada amb el canvi de nom del seu club social de lectura, que passa de dir-se 'Sala de lectura de la duquessa de Cornualles' a 'Sala de lectura de La Reina'. Però les revelacions no queden aquí: ara parla el diari The Telegraph. "El personal del Palau de Buckingham vol eliminar el terme 'consort' del títol de Camil·la per alinear-la amb les esposes dels reis que la van precedir al llarg dels segles".

Els requisits per assistir a la coronació del 06/05

Si vols estar present a la coronació de Sa Majestat El Rei Carles, has de complir un dels tres següents requisits. Molt fàcil: o ser una autoritat convidada per Carles III (s'espera la invitació d'unes 3.000 autoritats) o pertànyer a alguna Família Reial del món o que algun descendent teu hagi exercit algun paper en anteriors coronacions. Això sí, si el teu cas és el 3r i no cap dels dos primers, ho tens fumut perquè el termini per sol·licitar la invitació reial va finalitzar el passat 3 de febrer. Una altra vegada serà... Sempre la podràs veure per la televisió o seguir-la en directe per EN Blau. Perquè sí, aquí us explicarem al detall totes les novetats d'una cerimònia que no se celebra des del 2 de juny de 1953.

Isabel II i Felipe d'Edimburg EFE
Elisabet II i Felip d'Edimburg / EFE