Una imatge que va tenir lloc aquest dilluns al palau de la Zarzuela està donant molt a parlar per un fet poc habitual. Una mesura que alhora hauria de conscienciar tothom d'un fet normal i corrent, però que alhora ha servit la seva protagonista per visibilitzar i deixar constància d'una altra realitat. “Es una situación a la que todas las mujeres que somos madres nos enfrentamos. Y a la vez, ha sido una manera de reivindicar el papel de la mujer en la ciencia". Són paraules d'Alicia Pérez-Porro, presidenta de la xarxa d'Associacions d'Investigadors i Científics Espanyols a l'Exterior (Raicex), doctora en biologia, declarada activista de l'acció climàtica i del paper que les dones han de desenvolupar en l'àmbit científic, actualment investiga els efectes del canvi climàtic en les esponges marines.

cientifica

@aliciaprzporro

Ella era una de les que es va fer una foto amb el rei Felip després de l'audiència reial. Hi eren també el ministre en funcions de Ciència, Innovació i Universitats, Pedro Duque, juntament amb una vintena de membres relacionats amb el món de la ciència i amb la citada plataforma, procedents de 16 països. Pérez-Porro va aterrar procedent dels Estats Units, on viu des de fa anys amb el seu marit i els seus dos fills. Allà exerceix de biòloga marina i professora adjunta de Ciències Ambientals del Barruch College. El seu fill petit, Max, és un nadó que no té ni un mes. I se'l va endur amb ella a veure el rei: “No me iba a separar de él. Tiene 28 días y lo estoy amamantando, con lo cual, donde voy yo va él”. D'aquí que en la foto al costat de Felip també hi apareixi el petit Max.

rei felip cientifica nado efe

Efe

El petit va estar molt tranquil durant l'hora i mitja de conversa amb el monarca. Fins i tot, Felip se li va acostar per dir-li com de bé s'havia portat: “Me ha dicho que qué bueno es y qué maravilla tener un bebé así”. La investigadora va expressar que “Es una situación a la que todas las mujeres que somos madres nos enfrentamos. El bebé se queda con su padre cuando se tiene que quedar, pero cuando no es una solución, te lo llevas. Hay que normalizar estas cosas y se normaliza a base de demostrar que se puede”. Pegues de Zarzuela? "En absoluto". Només faltaria. 

 

 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat