Últimament les notícies que ens arriben del Regne Unit tenen més a veure amb la salut que amb qualsevol altra qüestió. Preocupació amb l'anunci de fa uns dies del càncer que pateix el rei Carles III, que no va ser, per exemple, en la cerimònia d'homenatge al difunt Constantí de Grècia pel primer aniversari de la seva mort. O preocupació amb què li passa a Kate Middleton. I ara, la pitjor de les notícies ha arribat de la mà d'una tràgica mort. Com ha fet públic la seva família en un comunicat, el financer Thomas Kingston ha mort amb només 45 anys, "Anunciem la mort, des del més profund dolor, de Thomas Kingston, el nostre estimat marit, fill i germà". Quin lligam tenia amb la reialesa? Doncs que era el marit de Lady Gabriella Windsor, besneta del rei Jorge VI i cosina segona de l'actual monarca britànic.

DL u432687 037
Thomas Kingston / GTRES

En el comunicat, signat per la vídua, pels pares del difunt, Jill i Martin Kingston, i per les seves germanes, Joanna Connolly i Emma Murray, la família ha volgut retre-li un sentit homenatge, assegurant que estan completament devastats, tal i com recull la revista Vanity Fair: "El Tom era un home excepcional que va il·luminar la vida de tots aquells que el van conèixer. La seva mort ha suposat un gran shock per a tota la família i els demanem que respectin la nostra privacitat mentre plorem la seva mort”. Els familiars de Thomas Kingston afegeixen que van trucar als serveis d'emergència a les sis de la tarda perquè anessin urgentment a la casa on vivia la parella, a Gloucestershire, però quan van arribar els serveis mèdics ja no van poder fer res per salvar-li la vida.

DL a02105028
Thomas Kingston i Lady Gabriella Windsor / GTRES

 Després de saber-se la trista notícia, el Palau de Buckingham també ha volgut tenir un missatge d'escalf cap a la família lligada al rei, donant el condol personal del mateix Carles III i de Camilla Parker-Bowles: “El rei i la reina han estat informats de la mort de Thomas i s'uneixen als prínceps Michael de Kent i a tots els que el coneixien, al dol per un membre molt estimat de la família. En particular, les seves majestats traslladen les seves oracions i records més sincers a Gabriella i a tota la família Kingston”. L'empresari, abans de casar-se amb Lady Gabriella, va fer-se conegut en un primer moment en la comidilla reial i els cercles pròxims a palau per la relació sentimental que va començar amb Pippa, la germana petita de Kate Middleton, affaire que es va acabar el 2011. El maig del 2019, ja amb Gabriella, es van casar a la capella de Saint George, a Windsor, i era habitual veure'ls en diferents esdeveniments de l'alta societat, com en el torneig de tennis de Wimbledon o les carreres de cavalls d'Ascot, ja que ell era un gran aficionat a l'esport. També van anar al Jubileu de Platí de la reina Elizabeth II el 2022

DL u432687 085
Thomas Kingston i Lady Gabriella Windsor / GTRES

La notícia s'ha produït mentre els sogres de la víctima assistien a l'esmentada missa en record del rei Constantí de Grècia a Windsor, ja que el monarca era padrí tant del príncep Guillem com de Lady Gabriella, que l'any passat va assistir al funeral a Atenes quan el rei va morir. I un any després, un nou funeral, més tràgic que l'anterior, donada la joventut de Thomas Kingston. Descansi en pau.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!