Les Cases Reials europees s'han posat d'acord per fi en alguna cosa. Normalment cada una va a la seva bola. Es nota que són reis i encara no tenen un grup de Whatsapp o de Telegram per coordinar-se i marcar patrons comuns. Però ara han decidit, la majoria d'elles, dir prou a una pràctica habitual de les revistes del cor i els mitjans de comunicació roses. La qüestió és que cada vegada que una royal -ja sigui Charlène de Mònaco, Meghan Markle, Kate Middleton o Marie de Dinamarca- surt a escena, la premsa especula sobre el tipus de vestit que porta i la firma que patrocina. Algunes revistes fan les seves investigacions (o elucubracions), però almenys han d'investigar. Fins ara els feia el treball la pròpia Casa Reial en alguns casos i ja no serà així.
Les Cases Reials deixaran de passar comunicats i notes de premsa en les quals s'informi del tipus de vestit i de la marca que són les penyores que vesteixen els seus membres de la reialesa. Aquí a Espanya no s'ha fet mai, però a Anglaterra sí. Fins avui. Segons ha explicat un periodista britànic, Richard Harris (del Daily Express), el palau de Kesington s'ha proposat evitar tota aquesta informació a fi de no incomodar ni fer articles obscens sobre la manera i l'estil de vestir de les seves royals, especialment de Kate Middleton.
I és que cada vegada que la princesa de Gal·les té un acte públic, la premsa sensacionalista anglesa s'omple de titulars parlant del seu nou look. La corona anglesa està fins a la gorra i, si els diaris volen continuar fent aquest tipus de notícies, almenys no serà amb el seu suport. Així que ja no veurem tants titulars com "l'abans i el després de Kate Middleton" o "Camil·la Parker-Bowles ja no és així" o "La bossa de Meghan Markle copiada d'Elionor". Ja no: ara hi haurà més notícies dels seus discursos i dels seus actes que de la seva roba.
Rània de Jordània, la primera
La primera en queixar-se que es parlés tant de la manera de vestir i de les peces que vesteix va ser en el seu moment Rània de Jordània. Corria l'any 2019 quan la Reina Consort del país àrab explicava en un comunicat públic que "centrar-se en la roba i en les despeses en moda de les dones dels líders polítics, acusant-les de malgastadores no és una cosa nova i ha estat explotat històricament com una arma política", a la qual cosa afegia que "...avui dia, alguns a Jordània han adoptat aquest enfocament per retratar a Sa Majestat com a algú fora de la realitat". Rània, primer mira't al teu país, que no és precisament una gran democràcia. Aquests temes són banals amb el que teniu allà.
