"Creo que mi padre es Juan Carlos I". Al 99%, segons un suposat test d'ADN. L'Albert Solà fa aquestes confessions a El monarca de La Bisbal, el llibre que ha escrit explicant com va descobrir ser un suposat fill il·legítim del rei emèriti sobre la seva atzarosa i rocambolesca vida, segons hem pogut llegir a El Español.

 el monarca de la bisbal - casa del llibre

Una història que va començar l'any 56, quan va néixer al Palau Reial de Barcelona com a Albert Bach, convertit ja en un possible escàndol a amagar. Recorda que al seu càrrec hi havia "dos adultos cariñosos, pero desconocidos", i que tot i tenir records molt febles, creu reconèixer a Maria de la Mercè, mare de Joan Carles, com una de les persones que el cuidaven amb tota mena de luxes i comoditats fins l'any 64, quan va ser adoptat per Salvador Solà i Antonia Jiménez. 

albert sola tv3

TV3

En aquell moment es traslladat a una masia de l'Empordà, on adopta una "vida rural" molt humil. Però això li sobtava rebre regals molt cars durant la seva joventut. "Estaba claro que alguien de mi família biológica (paterna o materna) quería que llevara una vida más desahogada de la que me correspondía por mi edad y estatus". Ja en el 1982, Solà comença a investigar els seus orígens, però no troba gaire col·laboració, tot i aconseguir col·locar-se sobre la pista: "Tu padre forma parte de la alta política. Si no ocurre nada en este país, este señor permanecerá muchos años en el poder". La segona temptativa, amb detectius privats, el 1998, va oferir dades més rellevants, com descobrir que la seva mare podria ser Ana María Ramón Bach, filla de banquers, embarassada amb 18 anys i que va donar a llum un nen que es deia Albert. Els detectius també li van dir que "se la llevaron a Suiza y el niño desapareció".

albert sola  2  totbisbal

Totbisbal.com

Els detectius van desaparèixer misteriosament, i van ser reemplaçats per un tal Javier, un suposat agent secret, que li va dir "que el emérito había alardeado frente a sus más allegados de que acababa de ser padre", tot just quan ell va néixer. Narra amenaces i coaccions, fins que recorre a la justícia, i assegura que un magistrat confessa extraoficialment que "ya saben quién es el padre del señor Albert Solà Jiménez. Es don Juan Carlos de Borbón y Borbón, rey de España". A partir d'aquell moment, La Zarzuela intervé i comença a comunicar-se amb ell, "hasta en 12 ocasiones a lo largo de mi vida", oferint un test d'ADN per tancar el tema a canvi de la seva renúncia a la corona, amb un resultat del 99% de compatibilitat. 

albert sola  3  totbisbal

Totbisbal.com

Aquestes són algunes de les confessions de Solà en un llibre que promet assolir grans dades de vendes i que posa un cop més Joan Carles de Borbó a l'ull de l'huracà. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat