El regnat de Carles III implica un Nadal de marcada tradició real a Sandringham House. Aquest any, el monarca i la reina Camilla Parker Bowles reben familiars, mentre persisteix el misteri sobre la possible presència dels ducs de Sussex a la taula nadalenca. Els festejos dels Windsor del 2023 prometen estar omplerts de convidats, costums germànics, arbres adornats, regals secrets i un menú especial que ret homenatge a la reina Isabel II.

La nit prèvia al gran dia, la reialesa intercanvia regals i es vesteix amb l'elegància que caracteritzava les èpoques d'Isabel II: dames enlluernadores amb vestits llargs i joies, i cavallers engalanats en esmòquings. La vetllada s'inicia amb el còctel favorit de la difunta reina, el Zaza, un elixir de Dubonnet, ginebra i ratlladura de taronja. El sopar, a l'estil francès i sota la llum d'espelmes, consta de sis plats.

Carles III i Camilla Parker Bowles brindant
Carles III i Camilla Parker Bowles brindant

Els detalls íntims dels matins nadalencs reals es revelen: mentre les dames de la família gaudeixen d'un esmorzar lleuger al llit amb fruites, torrades i cafè a les 9:00, els cavallers opten per un banquet a les 8:30, ple d'ous, cansalada, xampinyons, arengs fumats i ronyons rostits. La jornada continua amb la visita obligatòria a l'església de Santa María Magdalena, una tradició remuntada als temps de la reina Victòria.

El gran banquet nadalenc: honrant Isabel II amb les seves postres preferides

El menjar nadalenc es duu a terme amb precisió, iniciant l'una de la tarda. Les taules adornades amb fi joc de taula i canelobres reben els comensals, brindant amb xampany Veuve Clicquot i nous. El tiberi inclou amanides de gambes, gall dindi rostit i guarnicions tradicionals com xirivies, pastanagues i cols de Brussel·les. Les postres, un homenatge a la reina Isabel II, són una exquisitat de xocolata negra Yule Log que corona la celebració gastronòmica. Aquesta elecció és especialment significativa durant el regnat de Carles III, ja que malgrat la seva aversió a la xocolata, el rei ha optat per mantenir viu el llegat de la seva mare incloent les seves postres favorites al menú.

Xocolata negra Yule Log
Xocolata negra Yule Log

Després del dinar, a les tres de la tarda, tots es reuneixen per presenciar el discurs del monarca, el segon de Carles III com a rei. Posteriorment, un breu descans precedeix el te amb pastís de fruites, tronc de xocolata i més delícies.

Un tiberi nocturn per tancar el dia

La vetllada culmina amb un opulent sopar tipus bufet que consta de quinze a vint plats atapeïts d'exquisitats: s'inclouen carns rostides tallades en el moment a la taula, cap de senglar farcit, llengua de bou, pernils, mariscos, verdures, galetes de gingebre, púding i una selecció de begudes com a brandi o sidra. Just abans d'aquest sopar, el xef principal es dirigeix al menjador i procedeix a tallar la costella del gall dindi o del pernil que serà servit. Posteriorment, el xef ofereix al monarca un vas de whisky, moment en què ambdós brinden.

La taula real a Sandringham ofereix una finestra a les tradicions i exquisitats que caracteritzen el Nadal de la reialesa britànica, honrant el llegat de la difunta reina Isabel II i abraçant la nova era sota el regnat de Carles III.