La tensió en la Família Reial britànica sembla estar en constant ebullició, i en aquesta ocasió, els focus apunten a un conflicte que va més enllà de les fronteres del Regne Unit, trobant el seu epicentre a Califòrnia, on Meghan Markle continua sent protagonista, encara que no precisament per bones raons. I és que, en aquesta ocasió, el focus d'atenció s'ha desviat cap a les turbulentes aigües digitals on s'enfronten dues faccions: els seguidors acèrrims de Meghan i aquells que defensen Kate Middleton.

La recent incursió de l'exactriu de 'Suits' al món digital amb la misteriosa plataforma d'estil de vida American Riviera Orchard ha suscitat tant interès com controvèrsia. Tanmateix, són els misteriosos seguidors de la duquessa, coneguts com l''esquadró Sussex', els que estan causant enrenou a les xarxes socials amb els seus atacs cap a Kate Middleton i el príncep Guillem, especialment des de l'anunci del diagnòstic de càncer de la princesa de Gal·les.

La cacera digital de Kate Middleton

Encara que els ducs de Sussex no han expressat el seu suport a aquests seguidors extrems, l''esquadró Sussex' continua la seva campanya de difamació i assetjament cap a Kate i Guillem en plataformes com 'X' i 'Instagram'. Des del Megxit, aquest grup ha anat sumant seguidors, especialment després de l'entrevista amb Oprah i la publicació del llibre autobiogràfic d'Harry, 'Spare'.

Tanmateix, la situació va prendre un gir més fosc amb la revelació dels problemes de salut de Kate Middleton a començaments d'aquest any. Els seguidors més radicals dels Sussex, utilitzant l'etiqueta #SussexSquad, han difós teories de conspiració, rumors infundats i fins i tot atacs personals cap a la parella real, arribant a assetjar a qui s'atreveixen a criticar-los.

El misteriós líder de l''Esquadró Sussex'

El diari 'The Sun' va realitzar una investigació sobre aquest grup, identificant Christopher Bouzy com una figura central en l''esquadró Sussex'. Bouzy, un empresari de tecnologia, ha estat assenyalat per desacreditar constantment Guillem i Kate a les plataformes digitals, arribant fins i tot a comparar la informació oficial del Palau de Kensington amb "propaganda nord-coreana" a les seves publicacions en xarxes socials.

Segons el diari, Bouzy també seria darrere de la creació de programes que generen centenars de 'bots' per amplificar els seus missatges. A més, va ser el responsable d'iniciar rumors sobre l'autenticitat d'un vídeo que mostrava Guillem i Kate de compres en Windsor abans que s'anunciés el diagnòstic de càncer de la princesa. Els atacs de l''esquadró Sussex' han deixat les seves víctimes sentint-se difamades, assetjades i amenaçades a les xarxes socials. Encara que el Palau de Kensington no ha respost a aquests atacs, tampoc no ho han fet els ducs de Sussex, malgrat el seu compromís amb la salut mental i el seu anomenat a pràctiques positives en línia.

El que va començar com un grup de suport per a Meghan i Harry s'ha convertit en un problema creixent per a Guillem i Kate, així com per als seus seguidors. La divisió en la Família Reial britànica es reflecteix en l'actitud bel·ligerant dels seguidors d'ambdós bàndols a les xarxes socials. Mentrestant, la pregunta que queda flotant és si Harry i Meghan prendran alguna mesura per aturar els atacs dels seus seguidors més extrems, o si continuaran fent cas omís a un problema que, tard o d'hora, podria afectar la seva pròpia reputació i credibilitat en la lluita per un entorn digital més sa i respectuós.