El divendres 22 de març, la Casa Reial britànica va llançar una bomba informativa que va sacsejar a tot el món: l'anunci del càncer de Kate Middleton. Després de mesos d'especulacions i silenci, Kate va decidir revelar en un emotiu vídeo que el seu diagnòstic havia portat a una cirurgia i a la necessitat de sotmetre's a quimioteràpia preventiva. Aquest inesperat gir va arribar després que el rei Carles III compartís públicament el seu propi diagnòstic de càncer.

Tanmateix, malgrat l'esperança que aquestes notícies desafiadores unissin la Família Reial britànica, la relació entre la Corona i el príncep Harry i Meghan Markle continua mostrant signes de tensió, amb clars senyals que la bretxa entre ells s'està ampliant cada vegada més. L'eliminació dels perfils individuals d'Harry i Meghan en la pàgina web del Palau de Buckingham, reemplaçant-los per un de conjunt, ha avivat les flames de l'especulació. Segons el periodista Andrew Pierce, aquesta "degradació" de les biografies va ser planejada estratègicament, coincidint amb l'anunci de la malaltia de Kate.

Kate Middleton pren una postura ferma: Meghan Markle és llançada de Londres

La falta d'informació prèvia sobre el càncer de la princesa de Gal·les ha generat encara més controvèrsia, especialment després que una font propera a Harry i Meghan declarés que la parella "no tenia idea" del diagnòstic. Andrew Pierce afirma que aquesta falta de comunicació no va ser casualitat, sinó una decisió premeditada per marcar una clara distància entre la família reial i els Sussex. "No és una coincidència perquè la princesa de Gal·les va gravar aquest vídeo dimecres i aquesta decisió amb les seves biografies es dugués a terme el dia després. Així que tot va succeir alhora. Simplement l'han deixat més clar per si es donés el cas que la gent pensés que el matrimoni pot tornar. No, no està passant", ha afegit. D'aquesta manera, Kate Middleton sembla haver pres una postura ferma sobre això, fent fora Meghan Markle de Londres en tots els aspectes possibles. L'eliminació de les biografies individuals d'Harry i Meghan i el seu reemplaçament per un perfil conjunt indiquen una clara separació i una negativa que la parella tingui algun tipus d'influència en els assumptes de la Corona.

Kate Middleton evita trobada amb Harry al Regne Unit

A més, segons informes de 'The Telegraph' i 'The Sun', Kate Middleton no té la menor intenció de trobar-se amb Harry quan viatgi al Regne Unit en el maig, mostrant així la seva desconfiança cap als ducs de Sussex. A més, es diu que Kate considera que Harry i Meghan "no són de confiança", la qual cosa hauria motivat la seva decisió de no informar-los sobre la seva malaltia.

Malgrat aquest distanciament, els Sussex han expressat públicament el seu desig que Kate Middleton es recuperi en pau i privacitat. Fins i tot s'ha suggerit que la parella es va posar en contacte directe amb els prínceps de Gal·les per expressar el seu suport, encara que aquesta informació encara no ha estat confirmada. El que sí que és evident és que la bretxa entre els Sussex i la Família Reial britànica sembla cada vegada més difícil de tancar, amb la Corona mostrant una clara determinació de mantenir la distància.