Marcia Luyten no era l'elecció òbvia per escriure la biografia de Màxima d'Holanda. Tanmateix, el seu llibre "Màxima Zorreguieta. Mare Pàtria" ha demostrat ser un èxit editorial, guanyant elogis per la seva rigorosa investigació. Entre les seves pàgines, l'autora revela aspectes desconeguts de la vida de l'esposa de Guillem Alexandre de los Paissos Baixos, incloent moments de vulnerabilitat que han deixat al descobert el seu costat més humà.

Un dels episodis més commovedors que Luyten treu a la llum és el dilema emocional que van enfrontar Màxima i Guillem abans del seu casament. La parella es va enfrontar a una difícil decisió quan el parlament holandès va prohibir la presència del pare de Màxima, Jorge Zorreguieta, en la cerimònia nupcial. La raó darrere d'aquesta decisió va ser la participació de Zorreguieta en la sanguinària dictadura de Jorge Videla a l'Argentina, que va violar els drets humans d'una gran quantitat de persones. Encara que va ser una mesura necessària, va resultar dolorosa per a Màxima, qui tenia una estreta relació amb el seu pare i considerava que la seva absència el dia del seu casament era un sacrifici difícil de suportar, ja que, segons l'autora, "a Holanda, si el teu pare no pot assistir al teu casament és una cosa extremadament dolorosa, però a l'Argentina és impossible. No només és trist i tràgic sinó que és una cosa inconcebible".

El dur sacrifici de Màxima d'Holanda abans del seu casament

Tanmateix, "les protestes van ser cada vegada a pitjor. Si volien casar-se, necessitaven el permís del parlament, perquè si no comptaven amb ell, Guillem no podria convertir-se en rei," relata Luyten en una entrevista exclusiva per a 'MujerHoy'. Convèncer Jorge Zorreguieta que no assistís va ser un repte emocional per a la jove semblant. "Màxima va estar molt trist, perquè és una persona sensible que està molt unida a la seva família. Tots els dies trucava als seus pares per telèfon. Especialment per a ella el seu pare era el seu heroi. Va ser difícil convèncer-lo. La nit abans del casament no deixava de plorar, segons m'expliquen les meves fonts. Va ser un sacrifici enorme per a ella", afegeix la biògrafa.



L'ombra de la tragèdia: la mort de la seva germana Inés

Però la tristesa en la vida de Màxima no va acabar allà. El 2018, la família va rebre un cop devastador amb la mort de la seva germana Inés, tan sols un any després de la pèrdua del seu pare. La jove de 33 anys va lluitar contra una malaltia, i la reina va intentar desesperadament ajudar-la, buscant tota classe de terapeutes i tractaments. Després de la mort de la seva germana, Màxima es va enfrontar a una profunda tristesa, per la qual cosa es va mantenir allunyada de la vida pública per processar la seva pèrdua, mentre que els ciutadans d'Holanda la recolzaven en el seu dol.

Tanmateix, va ser precisament aquest dolor el que la va motivar a buscar un nou propòsit en la seva vida. Després de la seva dolorosa reaparició, Màxima d'Holanda va decidir utilitzar la seva posició per generar un canvi significatiu en la societat, enfocant-se en assumptes relacionats amb la salut mental dels joves i convertint-se en una defensora apassionada d'aquesta causa.