Aquest 3 d'octubre ha tingut lloc la celebració l'obertura del Parlament al palau de Christiansborg, a Copenhaguen. Un acte solemne en què, com és evident, no pot faltar la ració de 'royals' europeus protocol·lària. Fins fa alguns anys, aquest era un dels dies en què la reina Margarida II apareixia acompanyada dels seus hereus i altres membres de la corona danesa.

No obstant això, a causa de les disputes familiars, potenciades per la retirada dels títols de prínceps als quatre fills del seu fill Joaquín i Marie, ja fa temps que no se'ls veuen els cabells per l'esdeveniment. Ja ni tan sols viuen a Dinamarca, i és que des d'aquest estiu estan instal·lats als Estats Units. Tot i aquesta absència gens sorprenent, tot ha transcorregut amb la normalitat més gran possible. O gairebé.

La pamela impossible de la princesa Mary que tot ho complica

Els que no podien faltar a una cita d'aquestes característiques, presidida per la mateixa sobirana a l'edat de 83, eren el seu fill gran, el príncep Frederic, i l'australiana Mary Donaldson, la princesa hereva consort. També la seva germana Benedicta, que ha estat la primera a arribar lluint un 'total look' morat amb l'indispensable bombí a conjunt. Després arribarien els hereus, amb l'elegant i cuidat vestit de la jove reial. Mary ha recuperat un exquisit vestit blanc amb detalls esfilagarsats amb què ja s'havia deixat veure en alguna altra ocasió.

mary dinamarca gtres
Mary saluda Benedicta. / GTRES

Ha endevinat la tecla amb tots els accessoris. Bossa de mà negra, cinturó per donar-li un toc diferencial al conjunt repetit i sabates de saló bicolors de Gianvito Rossi. Bé, gairebé tots han clavat el clau. La pamela de l'infern ha donat més aviat a l'ull. Sens dubte, un dels elements més controvertits de la jornada pel que ha suposat a l'hora de saludar la monarca, que ha arribat una mica després.

mary dinamarca gtres
La indumentària triada per la princesa. / GTRES

La incòmoda i comentadíssima salutació entre la princesa i la reina

I mireu que pensàvem que seria un dia lliure de tensions amb els repudiats a l'altra banda del toll, però és que ni tan sols així. Que ningú s'alarmi, que tampoc no hi ha hagut tortas, però sí que s'ha donat una situació una mica incòmoda entre Margarida II i Mary. Quan la monarca ha sortit del cotxe, enfundada en una vestimenta completament blava —vestit, rebeca i boina inclosa—, amb problemes visibles de mobilitat a causa de la intervenció a l'esquena a què es va haver de sotmetre fa uns quants mesos. En qualsevol cas, cap qüestió quirúrgica no ha protagonitzat la humiliació maquillada de la tarda.

Després de pujar les escales de l'edifici i fer dos petons al seu fill, la monarca ha estat incapaç de fer el mateix amb la jove. El perquè? La pamela del dimoni. Era tan, tan, però tan gran, que ni tan sols s'han pogut acostar. Petó de la reina a la mà, traspàs a la galta de la princesa i a seguir. Sigui com sigui, sembla que la incòmoda gestió ha despertat els somriures dels presents. Lògic.

mary dinamarca gtres
La pamela de la discòrdia. / GTRES
reina margarida dinamarca gtres
El 'total look' blau de Margarida II. / GTRES

Margarida II encara aplica la distància social. Frente a frente, que cantava Jeanette, però sense tocar-se. Ja ho hem dit, que no li van les pameles. Que ella és més de boina.