Maruja Torres premiada pel diari de dreta extrema ABC rep el guardó de mans de la reina Letícia. Un titular que pocs dels seus seguidors d'esquerres creien que llegirien. El diari monàrquic ABC, a la dreta de La Razón, ha premiat la columnista catalana acomiadada dues vegades del diari El País. Potser per això la premien. O per anti-indepe. Maruja, de 77 anys, acostuma a qualificar els independentistes de "mesquins" . Per tot plegat els reis li donen el premi a la seva trajectòria.

maruja torres reis efe

maruja torres EP

EFE

Maruja Torres anava amb les seves millors gales blaves, en honor als colors del PP i de la sang reial. I amb bastó i sabata plana pels seus problemes de mobilitat. Alguns esperaven que donaria algun cop de bastó metafòric als reis o a la premsa ultra en el seu discurs però no. Ha estat agraïda. Cap referència a Catalunya i al procés: "A los doce, trece años, yo era una adolescente confinada en un barrio pobre de Barcelona". Cap referència a la corrupta monarquia espanyola. 

maruja torres efe abc

leticia mira adalt efe

EFE

El més surrealista d'aquest premi ABC és que els lectors d'ABC detesten el que representa Maruja Torres: "mujer, catalana y roja". Si a sobre fos indepe la cremarien (o no la premiarien). Com que només és dona d'esquerres i feminista no la cremen, la insulten al twitter d'ABC:

maruja torres EFE

EFE

"Bruja, basura, degenerada, a tomar por el cu...". Els lectors són grollers i Torres es deixa premiar sense dir ni mu dels reis . Aquestes catalanes sí agraden a Felip i Letícia. Carme Forcadell no, Maruja sí.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat