No hi ha un dia que l'escandalosa barra del rei emèrit ocupi les portades de la majoria de mitjans. Aquest dimarts, El Confidencial informa que va introduir durant anys milers d'euros en efectiu a Espanya per l'aeroport de Barajas. Com? Utilitzant un dels testaferros que sabia que amagava els 64,8 milions d'euros de l'Aràbia Saudita en un compte de Suïssa, l'advocat Dante Canonica, perquè li portés feixos de diners fins al Palau de la Zarzuela. Com Mortadelo y Filemón, però sense fer cap gràcia. Això avui. Ahir dilluns es va saber que un fiscal suís investiga una transferència de 3,5 milions d'euros des d'un compte de Joan Carles al banc Mirabaud a un compte d'un advocat a les Bahames... Creuen que el diari ABC ha posat alguna d'aquestes informacions en la seva portada? Demà m'afaitaràs. Ni rastre d'una notícia que obria la resta de diaris:

portada abc

Per això no ens ha d'estranyar que amb la que està caient, on van decidir anar ahir al vespre Felip i Letícia? A uns premis de periodisme que atorga precisament el diari ABC. Joan Carles entrant bitllets a carretades i Letícia posant-se un vestit de gala com si estigués a l'entrega dels Oscars. Tot en ordre.

leticia vestit vermell premis abc

@CasaReal

Uns premis atorgats a Maruja Torres, Arturo Pérez Reverte i Dani Duch. Però qui es va endur, novament, el premi Hago lo que me sale del moño va ser, evidentment, la reina. Letícia ja no s'amaga i si Felip ha de quedar com un titella, li importa un rave. A l'Estació Enòlogica de Haro, Letizia va avança per la dreta Felip i es va col·locar en primera posició deixant el rei enrere. Un gest que no va agradar els amants de les tradicions. 

Abans, en el seu Borbon Tour particular, i xerrant amb la presidenta del govern balear, Felip va mostrar una cara irritadíssima quan la seva dona el va deixar amb la paraula a la boca interrompent el seu discurs

I ara, la cara d'ira del rei ha tornat a escena. Ha passat en l'entrada al recinte on s'entregaven els premis de periodisme. Letícia avançant implacable pel centre de la imatge i Felip que se la mira amb un rictus d'odi inconfusible:

felip mira irat leticia vestit vermell

@CasaReal

La mateixa mirada que posen molts ciutadans veient com callen els Borbons mentre papi s'omple les butxaques de bitllets.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat