Encara no s'ha posat a la venda i Letícia. La reina impaciente ja haurà provocat que les aspirines als passadissos de Zarzuela vagin que volen. La de mals de cap que l'escriptor argentí Leonardo Faccio provocarà en els Borbons amb aquest llibre on revela interioritats, diu, després d'haver parlat amb nombroses persones del seu entorn més directe, i amb ella mateixa, assegura. Amenaces a ex i als seus familiars si piulaven més del compte, revelacions sobre com es refereixen els amics de Felip a la seva dona ("chacha")y lo que te rondaré morena. Que Letícia vagi preparant més til·les.

llibre letizia reina impaciente

La portada del llibre que demà ja estarà disponible ensenya la reina traient el cap per una porta, expectant davant el que l'espera. Doncs segons un extracte que ha publicat en primícia la revista Vanity Fair, la cosa té molt de suc. Especialment, quan parla de les seves relacions anteriors al rei Felip: "La locuaz presentadora de televisión siempre fue una mujer audaz que en sus novios buscaba, más que una pareja sentimental, a maestros cómplices de su oficio", es pot llegir. Pinta una reina quan ni somiava en ser-ho, que es desvivia pel periodisme, la cultura i els coneixements i per homes que responguessin a aquest perfil.

leticia jove micro gtres

GTRES

Qui en surt més ben parat, segons l'autor, és el seu ex marit, Alonso Guerrero, de qui la reina encara és amiga i que fins i tot, explica l'autor, han sopat junts amb Felip en alguna ocasió. Una mena de confident erudit amb qui va compartir lectures i nits romàntiques: "Tenía a Alonso Guerrero en un pedestal, como a un sabio". La resta d'ex no tenen un record tan dolç sobre l'actual monarca. Luis Miguel González, ex editor del diari Siglo 21 de Mèxic, on ella va treballar signant com a 'Ada', també hi diu la seva: "Yo, por salud mental, no le sigo la pista". Eliseo García Nieto, de l'agència EFE, recorda que "la primera vez que la ví pensé que nunca íbamos a llevarnos bien". I què en pensa ara?: "No me interesa regalar mis memorias. Yo conocí a la reina con una idea bastante clara. Republicana, nada religiosa y ahora dudo de si fui amigo de esa persona o no".

david tejera

Escriu Faccio que "Aunque la imagen de mujer sumisa es la versión iconográfica más difundida de las reinas, los exnovios de Letizia Ortiz no la recuerdan así". No cal que ho juri, si tenim en compte, per exemple, el que diu David Tejera, qui va ser parella a CNN+, "y que se separó de ella cuando el príncipe apareció en escena". Diu Tejera: "Quiero mantener a esa persona lo más lejos posible de mi vida". Sempre, segons l'autor. Demolidor. Dubtem, però, que sigui el llibre que tindrà Letícia a la tauleta de nit les properes setmanes.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.

Subscriu-te a ElNacional.cat