Apuntin a l'agenda: des d'avui ja poden comprar el nou llibre de Pilar Eyre, una bomba editorial que esmicola i desgrana tot el que cal saber sobre la figura del rei Joan Carles i la seva relació amb tota la família, amants i companyia. Yo, el rey, ja és a les llibreries. Un llibre escrit després de molts anys d'investigacions, on l'autora novel·la la vida i miracles de l'emèrit. Amb sucoses descripcions. Per exemple, quan ell i Sofia volien tenir un fill home, amb abstinències sexuals, amb coits reials només dos dies al mes i amb frases roïns i plenes de menysteniment per part del Borbó cap a la seva encara dona.

portada llibre eyre joan carles

I diem encara, perquè tot i que sembli mentida, els emèrits encara no s'han divorciat mai, tot i que motius per fer-ho n'hi ha a cabassos. L'ombra del divorci ha planat des de fa anys damunt els caps del matrimoni. Però és impactant ser testimonis d'aquelles vegades que ha estat més a prop que mai aquesta possibilitat. Que Sofia no passa per les portes de Zarzuela és de tots sabut. Però algun dia la gota ha estat a punt de vessar el got: "en una ‘escapada’ de don Juan Carlos, la Reina decide seguirle. Tras saltarse a varios vigilantes, entre amigos y escoltas, Sofía abre la puerta. Ve una cama enorme y anticuada, un montón de ropa en el suelo, dos cuerpos, un rostro de mujer que emite un grito… La reconoce”.

Sofia mirada Joan Carles GTRESJoan Carles i Sofia (GTRES)

Què fa Sofia llavors? Marxar a la Índia amb sa mare per "castigar" el seu infidel marit. Com? "¡Llevarse a los niños, que es lo que más dolor puede causarle! En realidad, las niñas no le importan, pero llevarse al heredero… eso sí que es una puñalada en el corazón, ¡si ese malnacido no tiene corazón!. La reina sap què li espera vivint al costat d'un home amb incontinència a la bragueta: “Una cadena de infidelidades, una mujer detrás de otra, como todos los varones de esta maldita dinastía… Humillaciones públicas que tendrá que tragarse”.

sofia joan carles felip gtresFelip, Joan Carles i Sofia (GTRES)

La reacció, però, de Joan Carles, és d'aquelles que només un macho alfa abjecte i encantat amb ell mateix pot tenir. El rei va trucar al país asiàtic. Es va posar al telèfon la seva sogra, Federica de Grècia. I el rei, irat, va cridar-li: “Dile a Sofía que estoy empezando a cansarme de este numerito… Que se vaya contigo a la India me importa un huevo, ahora, que se despida de ser reina. Haré anular el matrimonio, diré que ella no estaba convencida de hacerse católica y a la mierda. ¡Y Felipe, conmigo!”. No costa imaginar-se el rei en plan Fernando Fernán-Gómez. Però mirin ara: és ell qui ha fet les maletes repudiat i la seva dona qui continua a palau al costat del seu fill... Justícia poètica.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat