El 2012 romandrà per sempre marcat en vermell en les vides de Felip i Letícia. Aquell any va ser decisiu en el seu matrimoni. Els reis van passar una profunda crisi que va acabar amb la seva relació, encara que van intentar reconduir la situació pel bé de la corona, no van poder. El fill de Joan Carles i Sofia no estava disposat a perdonar una infidelitat, la mare d'Elionor el va enganyar, i no va poder tolerar-ho. Es va sentir humiliada i traït. Jaime del Burgo ha fet aquesta informació pública en un acte de desprestigi cap a la reina. Letícia va ser infidel a Felip amb l'advocat durant diversos anys. Va ser l'emèrit qui va sospitar d'ella i la va investigar. El CNI va descobrir la infidelitat.

Felipe i Letizia amb Guillermo i Máxima
Felip i Letícia amb Guillermo i Máxima

Persones que coneixen bé a Letícia asseguren que sempre ha estat una dona adultera. Jaime del Burgo no és l'únic home amb qui ha enganyat Felip, ni tampoc a altres, com Alonso Guerrero. Al professor de literatura també li va ser infidel a Mèxic amb el cap del diari en el que treballava, que estava casat, no obstant això en aquest moment la relació entre Letícia i Alonso passava per un mal moment. Quan va conèixer al llavors príncep, la presentadora d'informatius mantenia una relació sentimental amb Jaime del Burgo, David Tejera, un company de l'agència EFE i un pilot de la NAVY.

A Letícia li agradaven els homes casats

Felip ja no es fiava dels moviments de la reina. Desconfiava sempre que li deia que sortia amb unes amigues. La seguia, els escortes li passaven tota la informació. Això va provocar discussions constants en el matrimoni fins a trencar-se. La mare de Elionor i Sofia s'ha refugiat sempre a Portugal i a Barcelona quan tenia problemes amb el pare de les seves filles.

Felipe i Letizia reben Guillermo i Máxima
Felip i Letícia reben Guillermo i Máxima

A Barcelona té grans amics, com per exemple la família Puig. Té una relació íntima amb ells. Va ser amb qui va ser infidel a Felip Valera, el seu dissenyador de capçalera en els anys com a princesa. Quan es va coronar com regna va apostar per la firma catalana. Però això és només parlant en termes de moda.

A la capital catalana es coneix que existeix un home que hauria tornat boig Letícia. Sempre li han agradat els reptes, per això sempre es veia amb homes casats. Era una morbositat. Li agradava que aquests homes fossin infidels amb ella, i ella fos l'amant. La mare de Elionor i Sofia va acabar amb un important matrimoni de la burgesia catalana. Ningú no n'ha parlat mai. Ni tan sols els protagonistes. Va arribar a les orelles de la dona que la reina s'havia posat al llit amb el seu marit.