El dilluns 8 d'abril passat va ser una data d'especial importància al calendari de la Casa Reial. Una vegada més, es van congregar per retre homenatge a Fernando Gómez-Acebo, com ja ho havien fet el mes anterior. Aquella tarda estava programada una missa fúnebre a la qual va assistir Juan Carlos, que lamentablement no va poder ser present en el funeral ni al tanatori el mes passat. La mort de Fernando va ser un cop devastador per a la família Borbó, ja que el fill de la infanta Pilar va morir a la primerenca edat de 49 anys a causa de complicacions respiratòries i cardíaques derivades d'una infecció de grip A que va agreujar les seves patologies prèvies.

Letizia
Letícia

El servei fúnebre es va dur a terme a l'Església Catedral de les Forces Armades de Madrid, on familiars i amics es van reunir per acomiadar Fernando. Tots els membres de la família Borbó van ser presents en aquest moment de dolor. Simoneta Gómez-Acebo, germana del difunt, va arribar a l'església entre les primeres. Posteriorment, va arribar María Zurita, visiblement afectada per la pèrdua del seu cosí. La infanta Elena va arribar acompanyada pel seu fill Froilán, mentre que Juan Carlos i la infanta Cristina van fer la seva entrada junts. Ambdós havien passat el cap de setmana a Madrid i havien pernoctat al Palau de la Zarzuela, en un gest que desafiava les indicacions de Letícia, que ja no ostentava cap poder.

Ningú no parla amb Letícia, la família li dona l'esquena

Amb el transcurs de la tarda, altres membres de la família, com Victoria Federica, es van unir a la congregació. Finalment, i notòriament distanciats de la resta, van arribar els Reis, Felipe i Letizia, just quan la cerimònia estava per començar.

Letizia
Letícia

La presència de Letícia entre amics, familiars i la mateixa família Borbó semblava enfosquida. La seva presència va passar gairebé inadvertida, i alguns membres dels Gómez-Acebo van expressar obertament el seu desig que no fos present a causa del mal que consideraven que havia causat a la família. Malgrat això, Letícia, seguint el protocol real, va assistir a l'acte. Va arribar tard i es va retirar aviat, evitant qualsevol contacte amb els Borbons, incloent Juan Carlos, la infanta Elena i la infanta Cristina.

Una vegada més va sortir a col·lació el mal que ha fet la campanya de desprestigi contra la reina orquestrada possiblement per algú de Casa Reial, tot apunta a Juan Carlos, qui la culpa de tots els seus mals. Letícia va ser tota la tarda fora de joc. Ningú dels Borbons va parlar amb ella, sort que hi havia altres amics de la família que van dissimular la situació.