El Palau de Zarzuela, epicentre de la monarquia espanyola, amaga secrets més foscos dels que la pompa real deixa veure. Al mig de la sumptuositat dels seus salons i jardins, es gesta un drama que amenaça amb desestabilitzar la Corona. La tensió entre la reina Letícia i els empleats de la residència real ha assolit un punt crític, desencadenant un remolí de rumors i acusacions que donen una ombra sobre la monarquia.

Des de la seva entrada en la reialesa, Letícia ha estat una figura controvertida. El seu ascens al tron ha estat marcat per conflictes, especialment a causa del seu origen comú i les tensions amb els seus sogres, Joan Carles I i Sofia. Tanmateix, amb el pas del temps, Letícia ha demostrat la seva vàlua, particularment després d'exercir un paper crucial en la salvaguarda de la corona després de l'escàndol del cas Nóos. Malgrat els seus èxits, el seu estil de lideratge ha suscitat tensions entre els empleats de Zarzuela, que se senten sotmesos a causa de la seva autoritat tirànica.

Letizia
Letícia

La tensió entre Letícia i Felip VI aguditza la situació

La tensió en la relació matrimonial entre Letícia i Felip VI ha agreujat la situació encara més. La reina mostra signes creixents de paranoia, sentint-se envoltada per enemics i presumptes espies. El seu comportament ha generat inquietud entre els empleats, que la descriuen com una persona despòtica i autoritària, obsessionada amb la idea que existeix una conspiració en contra seu. A més, el seu comportament s'ha tornat més difícil de tolerar, ja que les seves actituds de diva s'han intensificat. Se la veu constantment de mal humor i respon de manera brusca a les aproximadament 500 persones que treballen al servei de Zarzuela. Això ha creat un ambient d'intolerància generalitzada cap a la seva persona.

Desconfiança i aïllament: la creixent paranoia de Letícia davant del personal de servei

En temps passats, Letícia mantenia un ferri control sobre l'accés del personal de servei a Leonor, mantenint-la apartada i prenent totes les decisions en el seu nom. Tanmateix, la situació s'ha aguditzat amb l'absència de la princesa Leonor i la infanta Sofia al Palau, així com la interrupció de la convivència amb Felip VI. Això ha portat Letícia a sentir-se cada vegada més aïllada i desconfiada, convençuda que està sent vigilada i traïda pel seu propi personal. Creu ferventment que són espies al servei de Felip VI, encarregats de recopilar informació confidencial que pugui fer més malbé encara la seva imatge pública ja deteriorada. Aquesta paranoia extrema ha impulsat la reina a prendre mesures extremes, limitant encara més el contacte amb els empleats i augmentant la pressió sobre ells.

Letizia
Letícia

En aquest context, els empleats de Zarzuela es troben en una situació cada vegada més complicada. Atrapats en una xarxa de lleialtats enfrontades, es troben en una cruïlla ètica. D'una banda, han de mantenir la seva fidelitat a la Corona; per un altre, temen les represàlies d'una reina cada vegada més volàtil i paranoica. La pressió sobre ells és aclaparadora, mentre lluiten per mantenir la seva integritat enmig del caos que regna al palau.