Letizia és considerada una de les reines més elegants de les monarquies europees. Causa sensació en qualsevol viatge d'Estat. La premsa internacional ja està preparada a Amsterdam per a la seva rebuda. Els seus estilismes són analitzats amb lupa, la roba que utilitza s'esgota en qüestió de minuts. La reina sempre aposta per marques espanyoles, combina firmes més exclusives amb Inditex. Tanmateix, en contrapartida, s'ha criticat molt la seva actitud. És una dona freda i calculadora, massa controladora. Li agrada que tot sigui perfecte, sense cap error, i això li resta naturalitat i espontaneïtat, per això s'allunya de la ciutadania. Els seus assessors han estat treballant en aquest aspecte, encara que just quan anaven per bon camí tot es torça. Des de Casa Reial s'inicia una campanya de desprestigi per acabar amb ella. En l'última dècada ha deixat Felipe a l'ombra i això no es podia permetre més temps. A partir d'ara ella viu darrere de Felipe.

Letizia arriba a la clínica ruber
Letizia arriba a la clínica ruber

Letizia mai no comet un error

Són moltes coses que en el dia d'avui no es coneixen de Letizia. Se sap que és una dona molt controladora i calculadora. Ella mesura al mil·límetre cada un dels seus passos, el seu abillament, el seu maquillatge, el seu pentinat, les paraules que dirà. Res no s'escapa del seu control. De fet, la reina sempre arriba l'última a tots els actes institucionals o familiars per un motiu. Segons compten persones del seu entorn, són alguns de les seves escortes els que arriben primer a veure el terreny. La reina vol comprovar que totes vesteixen diferent d'ella. No es pot permetre anar igual que ningú. Una vegada que li donen el vistiplau pot arribar amb el cotxe, sinó obliga a anar-se'n de nou a l'hotel o a Zarzuela, fins i tot sol portar un canvi de roba, una opció B, al cotxe per si ha d'actuar amb rapidesa. "Quan viatja a una altra ciutat és capaç de fer cargolem i canviar-se en el cotxe per no repetir model. Si veu una cosa que li agrada, pregunta, com quan es va interessar per les pestanyes postisses que portava una empresària: 'Són incòmodes?'".

LEtizia pasqua 2019 EP
LEtizia pasqua 2019 EP

Letizia va deixar clar a Felipe que ella mai no seria com la reina Sofia, mai no romandria a la seva ombra, ella mateixa tindria la seva pròpia identitat, i així va ser fins fa uns mesos. Ella donava totes les ordres i el rei les acatava sense queixar-se. "Jo mai no seré com la teva mare ni aguantaré el que aguanta ella", al que Felipe hauria respost: 'Jo tampoc no soc com el meu pare i a més et vull per sempre'" compte Pilar Eyre.

I se sap que ella és una dona perfeccionista, encara recorda Pilar Eyre un episodi que va tornar boig a un modista. "Va modificar tantes vegades el seu vestit de núvia al taller del gran Pertegaz, en la Diagonal de Barcelona, que al final gairebé no s'assemblava al disseny original creat pel modista."