Felip i Letícia semblaven un matrimoni consolidat, ningú no parlava ja de crisi entre ells. El 2012 van afrontar una de les ratxes més complicades de la seva vida, en principi es creia que a causa del malestar de la ciutadania amb la corona per les malifetes de Joan Carles. Tanmateix, la realitat era molt diferent. Els mitjans de comunicació ja tenien preparat el titular amb la paraula divorci en majúscules i en negreta, però finalment no es va esdevenir. Semblava que havien arreglat les seves diferències, però no. Simplement van optar per seguir el model de Joan Carles i Sofia i cessar la convivència. Un divorci hauria estat un escàndol per a una corona.

Als reis no els queda més remei que conviure i aprendre a suportar-se, encara que és molt complicat. Felip no ha aconseguit superar la suposada infidelitat de Letícia. La reina va enganyar el rei amb Jaime del Burgo durant diversos anys, fins i tot pretenia escapar-se a Miami i formar una família amb ell mitjançant la gestació subrogada, però ja estava embarassada d'Elionor i va tornar una missió impossible. El monarca pot perdonar absolutament tot, però mai una mentida. Es va sentir enganyat i traït.

Felipe Letizia GTRES
Felip Letícia GTRES

Felip i Letícia no volen dormir a la mateixa habitació quan realitzen un viatge internacional

Des d'aleshores van decidir dormir en habitacions separades. Felip va triar el Pavelló del Príncep, una nova construcció en aquella època a un quilòmetre de Zarzuela perquè pogués tenir la seva intimitat. Farts de creuar-se pels passadissos, la reina va decidir marxar a l'edifici limítrof al palau, on de vegades es realitzen algunes recepcions per l'amplitud dels seus salons.

Letizia del braç de Felipe en la missa a Gómez Acebo
Letícia del braç de Felip en la missa a Gómez Acebo

Des que no estan Elionor i Sofia a Zarzuela, la vida dels reis s'ha tornat molt més monòtona. Felip va revelar a la premsa que el dia a dia amb Letícia era molt més avorrit. De fet, en els últims mesos, ambdós han fet la seva vida per separat pràcticament tots els caps de setmana.

Felip i Letícia estan obligats a entendre's dins de la institució. Han de continuar units com a reis. Es retroben en els actes institucionals, normalment arriben en cotxes separats, i viatgen junts. No obstant això, Zarzuela s'encarrega de complir una de les seves peticions. Quan tenen un viatge internacional procuren no dormir al mateix hotel o almenys no a la mateixa habitació, i si es pot evitar ni tan sols en la mateixa planta. Tasca complicada per a Zarzuela.