En aquests últims mesos, després de les declaracions de Jaime del Burgo, s'ha posat molt èmfasi en la relació de Felipe i Letizia. Es creu que podria existir una gran crisi entre ells que acabaria amb el matrimoni. Tanmateix, la periodista Maica Vasco avança que el matrimoni no pot acabar perquè ni tan sols ha existit. Segons ella, seria una farsa. Assegura que els reis van firmar un acord quan es van conèixer. No va ser una trobada casual. El llavors príncep buscava una dona amb la qual casar-se i formar una família. Era un home molt tímid, però tampoc no pensava a casar-se, bàsicament perquè no li agradaven les dones, tal com descriu Laura Rodríguez basant-se en el llibre de Joaquín Abad. Segons aquesta altra periodista, l'ara rei seria homosexual. Per aquesta raó, no acceptava cap de les dones de la reialesa que li presentava Juan Carlos, com tampoc no coneixia altres dones, totes venien per catàleg, a través de l'agència de Javier Hidalgo, com destapa Isidre Cunill.

Felipe Letizia casament TVE
Felipe Letizia casament TVE

Felipe buscava una dona ambiciosa que fes qualsevol cosa per convertir-se en la persona més poderosa d'Espanya. Aquesta no era cap altra que Letizia, havia trobat a la candidata perfecta. La llavors periodista va acceptar la proposició. Va firmar el contracte a canvi de beneficis i privilegis. A més, ella podria continuar amb la seva vida sense que es filtrés cap informació, per això no hauria estat infidel a Felipe amb Jaime del Burgo perquè aquesta relació hauria estat consensuada amb els tres.

Letizia va acceptar el pacte amb Felipe per ocultar la veritat

Tal com compta Laura Rodríguez, Letizia va acceptar ser reina i donar descendència a canvi de diners i poder. I Jaime Peñafiel amb les entrevistes del seu últim llibre, el cronista assegura segons les seves fonts que Leonor i Sofia no serien filles biològiques de la reina, sinó d'Erika Ortiz.

El periodista va concedir una entrevista en ocasió del llançament del seu més recent llibre, el qual inclou el testimoni de Jaime del Burgo. Durant l'entrevista, va revelar que, segons les seves fonts, la reina patia un "problema genètic" que li impedia de quedar embarassada, per la qual cosa no va tenir més opció que sol·licitar els òvuls d'Erika. La seva germana va accedir a donar-los i va afirmar que no reclamaria la seva maternitat. Tanmateix, després del naixement de les nenes, Erika va voler que es reconegués que eren les seves filles, però la Casa Reial es va negar. Això la va portar a una depressió que, segons el periodista, la va conduir al suïcidi.

D'acord amb la teoria del periodista, Leonor, Sofia i Carla Vigo serien germanes biològiques per part de mare, sent Felipe el pare biològic de les dues primeres.

Letizia i Felip VI
Letizia i Felip VI