El matrimoni de Letícia i Felip està completament trencat, així ho asseguren experts a Casa Real com Pilar Eyre i Jaime Peñafiel, però també queda patent en la nul·la complicitat en les seves aparicions institucionals. En els últims caps de setmana, el rei ha fet la seva vida per separat. Fins i tot a Zarzuela dormen en habitacions separades i intenten no creuar-se pels passadissos. Des que Elionor i Sofia han marxat de casa, la convivència s'ha fet insostenible.

S'ha iniciat una campanya de desprestigi cap a la reina, qui per primera vegada ha perdut el control de la situació. S'ha vist completament sola, fins i tot amb la necessitat de demanar ajuda als Borbó, la família que va fer fora.

Letizia cabell|pèl curt EFE
Letícia cabell curt EFE

A Letícia se l'ha considerat una dona adúltera després de les declaracions de Jaime del Burgo. L'advocat ha revelat un dels secrets de Casa Reial més grans. La reina hauria estat infidel al seu marit amb ell durant diversos anys. Es repeteix la història, però en aquesta ocasió a la inversa. La mare de Elionor i Sofia mai no va estar enamorada de Felip, però no va malgastar l'oportunitat de convertir-se en la dona més poderosa d'Espanya.

El màxim suport de Letícia en el seu pitjor moment és un home

Letícia i Felip haurien seguit el model de Juan Carlos i Sofia i haurien optat pel cessament de la convivència. Ara mateix és la millor solució, ja que un divorci per a la corona seria un escàndol. Per aquesta raó es pot veure ambdós fent les seves respectives vides per separat. El rei amb els seus amics i alguna amiga, i la reina amb les seves, en qui es recolza en uns moment tan complicats.

Jose Manuel Zuleta
Jose Manuel Zuleta

Però Letícia no només té amigues, també algun amic molt especial amb el qual ha estret la relació en els últims mesos.

Per al seu equip de govern, Letícia s'ha envoltat de dones, principalment, encara que destaca la presència d'un home, la seva 'mà dreta'. Es tracta de José Manuel Zuleta, conegut pel seu extens títol nobiliari que inclou el ducat d'Abrantes així com múltiples comtats i marquesats, va ser promogut al rang de General de Divisió del Cos General de l'Exèrcit de Terra. Tanmateix, de forma més discreta és més conegut com l'assessor de la reina, encara que també el seu confident. És el seu màxim suport en els últims mesos, ell l'ajuda a bregar amb les últimes polèmiques que envolten la seva figura. Des de 2014, quan els reis ja van passar una gran crisi, forma part de l'equip de Letícia.